Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Maminky mohou opět rodit v porodnici Nemocnice Šternberk. Rekonstrukce oddělení však dále probíhá

12.8.2014

Nemocnice Šternberk, člen skupiny AGEL, ukončila první etapu rekonstrukce gynekologicko-porodního oddělení. Od dnešního dne jsou budoucím maminkám opět k dispozici služby porodnice. Rekonstrukce oddělení nicméně stále probíhá, a tak je i jeho kapacita prozatím omezena. Stavební práce by měly být dokončeny ve druhé polovině měsíce září. Rozsáhlá rekonstrukce za více než 22 miliónů korun především zvýší komfort rodiček, které se mohou těšit na moderní prostředí.

„Maminky u nás již mohou rodit a mohou se také hlásit do předporodní péče, nicméně bude vzhledem ke snížené kapacitě porodnice určitě lepší vždy předem zavolat,“ uvedl zástupce primáře gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Tomáš Látal s tím, že oddělení šestinedělí je dočasně přemístěno na oddělení gynekologie. „Rekonstrukce i nadále probíhá. Za zhoršené podmínky se proto maminkám omlouváme a prosíme je o pochopení. Nicméně věřím, že výsledek po ukončení všech prací bude stát za to,“ dodal MUDr. Látal.

Rozsáhlá rekonstrukce části gynekologicko-porodnického oddělení za více než 22 miliónů korun navazuje na nové porodní sály vybudované v roce 2007. Díky rekonstrukci chce nemocnice zlepšit především prostředí pro rodičky. Součástí stavebních prací je kompletní modernizace lůžkové části porodnice, dobudování hygienického zázemí u jednotlivých pokojů a přemístění pracoviště sester a vyšetřovny. Kvůli stále rostoucí poptávce ze strany rodiček se také zvýší počet nadstandardních jednolůžkových pokojů.

Šternberská porodnice je v Olomouckém kraji velmi oblíbená. I přes celorepublikový trend poklesu porodnosti se zde v loňském roce narodilo o deset dětí víc než v roce 2012. Každoročně pomůže zdejší personál na svět zhruba tisícovce dětí. Porodnice nabízí řadu doprovodných služeb, kromě nabídky epidurální anestézie klade porodnice velký důraz na komunikaci rodičky s lékaři i porodními asistentkami. „Výborné porodnické výsledky, klidné příjemné prostředí a citlivý přístup mají ve Šternberku dlouholetou tradici a věřím, že po dokončení celkové modernizace lůžkového oddělení u nás budou maminky ještě víc spokojené, než doposud,“ uzavírá primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk MUDr. Marek Vaca.

Mgr. Radka Miloševská - manažerka pro marketing a PR
tel: 725 408 952, e-mail: radka.milosevska@agel.cz

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: