Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice Šternberk otevřela zmodernizovanou porodnici

10.6.2015

Více pohodlí, intimnější prostředí a modernější zařízení - to vše čeká na nastávající maminky, jež se chystají rodit v porodnici Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice dnes slavnostně otevřela porodnici po zhruba šest měsíců trvající modernizaci. Investice do rekonstrukce a modernizace gynekologicko-porodnického oddělení přišla na více než 22 miliónů korun a navázala na nové porodní sály vybudované v roce 2007.

Díky rekonstrukci se výrazně zlepšilo prostředí pro rodičky. „Součástí stavebních prací byla kompletní modernizace lůžkové části porodnice, dobudované hygienické zázemí u jednotlivých pokojů a přemístění pracoviště sester a vyšetřovny,“ uvedl primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk MUDr. Marek Vaca. Kvůli rostoucí poptávce ze strany rodiček se zvýšil počet nadstandardních jednolůžkových pokojů. Doposud nabízelo oddělení šestinedělí pouze tři nadstandardní pokoje a vzhledem k tomu, že poptávka prudce převyšovala nabídku, bylo vybudováno osm nových nadstandardních pokojů. Všechny zrekonstruované pokoje mají svoji koupelnu s WC a sprchovým koutem. Pokoje jsou vybaveny novým lůžkem, postýlkou, přebalovacím pultem s vaničkou, stolkem se židlí a závěsnou televizí. Nadstandardní pokoje budou mít navíc klimatizaci a mini ledničku.

Rekonstrukce byla poměrně náročná. Během modernizace se provedla také nové požárně bezpečnostní řešení, rozvody elektroinstalace, medicinální plyny, rozvody zdravoinstalace a vzduchotechniky. V podkroví bylo vybudováno hygienického zázemí - šatny a denní místnost - pro personál.

S rekonstrukcí gynekologicko-porodnického oddělení se začalo v červnu. Kvůli plánované přestavbě lůžkové části porodnice však nemocnice musela uzavřít také porodní sál. Od 16. června se zcela zastavil příjem k porodům a po nezbytných stavebních úpravách porodní sál byl 12. srpna opět zprovozněn. Během modernizace šternberské porodnice se mohly budoucí maminky spolehnout na služby okolních porodnic v Prostějově, Přerově i Šumperku, byly na případný nárůst budoucích maminek připraveny. „Pro budoucí maminky, které chtěly rodit ve šternberské porodnici, to zřejmě znamenalo komplikace, bohužel bez nutných stavebních úprav by zbrusu nové oddělení šestinedělí jinak vzniknout nemohlo,“ vysvětluje primář Vaca.

Šternberská porodnice je v Olomouckém kraji velmi oblíbená. I přes celorepublikový trend poklesu porodnosti se zde v loňském roce narodilo o deset dětí víc než v roce 2012 – celkem 945. Porodnice nabízí řadu doprovodných služeb, kromě nabídky epidurální anestézie klade porodnice velký důraz na komunikaci rodičky s lékaři i porodními asistentkami. „Výborné porodnické výsledky, klidné příjemné prostředí a citlivý přístup mají ve Šternberku dlouholetou tradici a věřím, že po dokončení celkové modernizace lůžkového oddělení u nás budou maminky ještě víc spokojené, než doposud,“ uzavírá MUDr. Marek Vaca.

Mgr. Radka Miloševská - tisková mluvčí
tel: 725 408 952, e-mail: radka.milosevska@agel.cz

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: