Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice Šternberk přivedla od začátku roku na svět už 500 dětí

4.7.2016

Jubilejních pět set dětí přišlo na svět v prvním pololetí letošního roku v Nemocnici Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 235 děvčat, 265 chlapců a tři páry dvojčat. Nejvíce se rodilo v březnu, kdy zdravotníci pomáhali při porodu rekordním 98 maminkám, nejméně rušným měsícem byl únor se 71 porody.

Pětistým miminkem, narozeným za letošní rok ve šternberské porodnici, se v sobotu o půl páté ráno stala malá  Dianka Malchárková s mírami 3 660 gramů a rovných padesát centimetrů. Maminka přijela rodit z Mladoňova do Šternberka už podruhé. „Svou první dceru jsem přivedla na svět také ve šternberské porodnici, takže teď byla moje volba jasná,“ usmála se maminka jubilejního miminka Eliška Martinů.

Maminka dostala dar od vedení Středomoravské nemocniční, a to dárkovou tašku s kosmetikou a hračkami pro novorozence. Pogratulovat jí osobně přišla hlavní sestra Nemocnice Šternberk Mgr. Lenka Neumannová.

Ačkoliv se mezi narozenými dětmi vyskytuje stále více exotických jmen, většina rodičů se stále přiklání k tradičním českým jménům. U chlapců tak jednoznačně vedl Jakub, Štěpán, Vojtěch a Matyáš. U děvčat Ema, Veronika, Eliška a Tereza. „Někteří rodiče preferují netradiční exotická jména, a tak se u nás narodil například také malý Matteo, Matt, Vendelín, Renesme, Zoja či Kira,“ uvedla vrchní sestra gynekologicko-porodnické oddělení  Bc. Jarmila Starostová.

Ženy do šternberské porodnice přicházejí nejen ze Šternberka a přilehlého okolí, ale letos zde přijela rodit také maminka z  Prahy.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: