Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Bacil Emil s Kapkou vody opět ve škole mezi prvňáčky

25.10.2016

Ve středu 19. 10. 2016 se zdravotníci z Nemocnice Šternberk vydali za dětmi z prvního ročníku 3. Základní školy Svobody ve Šternberku, aby jim naučnou a hravou formou přiblížili správnou hygienu rukou.

„Za pomocí Bacila Emila a pohádkové Kapky vody jsme dětem vysvětlili, jak jsou bacily škodlivé, jak je důležitá voda a mýdlo a kde všude se děti mohou s bacily setkávat,“ uvedla hlavní sestra Nemocnice Šternberk Mgr. Lenka Neumannová s tím, že hlavní důraz byl kladen na to, aby se děti naučily správnému způsobu mytí rukou.

Program byl zaměřen také na základy správného ošetřování drobných úrazů.

„Bacilova rodinka s Kapkou vody vzali s sebou také svého kamaráda Bertíka, kterého se děti učily ošetřovat. Zavázaly mu odřenou ruku, naražené kolínko či ošetřily bouli na hlavě,“ popsala další část programu hlavní sestra Nemocnice Šternberk Mgr. Lenka Neumannová a dodala, že v rámci celé jejich návštěvy se děti naučily novou básničku, vyzkoušely si postup mytí rukou a zkontrolovaly pod UV lampou, zda vše dělají dobře. Navíc shlédly dvě naučné videoukázky působení bacilů mezi námi.

„Děti byly velmi šikovné. Za jejich snahu a učenlivost jsme je odměnili drobnými upomínkovými dárečky,“ uzavřela Mgr. Lenka Neumannová s poděkováním nejen realizačnímu týmu, ale i vedení školy a především paním učitelkám Mgr. Tomáškové, Mgr. Přidalové a Mgr. Vavrdové za spolupráci a umožnění realizace této akce.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: