Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nová lůžka slouží v Nemocnici Šternberk dětem i pacientům léčebny dlouhodobě nemocných

28.11.2016

Celkem 15 nových moderních lůžek v celkové hodnotě přes 400 tisíc korun zakoupila pro své pacienty Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Nové postele nahradily starší typy a nabízí tak pacientům na dětském oddělení a léčebně dlouhodobě nemocných větší komfort. Investice do nového vybavení zároveň sníží fyzickou námahu zdravotnického personálu.

Dětské oddělení získalo celkem 13 lůžek. „Tři lůžka pro JIP dětského oddělení disponují možností výškového nastavení a jsou elektricky polohovatelná, umožňují tak zdravotnickému personálu přizpůsobit výšku postele výšce pacienta,“ přibližuje výhody hlavní sestra šternberské nemocnice Mgr. Lenka Neumannová s tím, že nová lůžka mají také oproti těm starým snadnější údržbu a bezpečnější manipulační systém.

Dvou nových postelí se dočkali také pacienti léčebny dlouhodobě nemocných. „Ke každému lůžku byl navíc pořízen nový samopojízdný stolek,“ doplňuje hlavní sestra. Díky novému vybavení tak sestry nyní vynakládají při manipulaci s pacienty, například při jejich převlékání či stlaní postele, mnohem méně síly.

Součástí investice byly i nové zdravotní matrace s antidekubitním jádrem, díky kterým se sníží riziko vzniku dekubitu (proleženin), což jsou různě rozsáhlé rány vznikající především u dlouhodobě ležících pacientů. Zdravotnický personál může bojovat proti dekubitům pravidelným polohováním pacientů, co nejlepší hygienou, výměnou lůžkovin a právě již zmiňovaným použitím antidekubitálních lůžek.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: