Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Ještě lepší přehled o operačním poli mají nyní lékaři Nemocnice Šternberk díky novému pojízdnému rentgenovému ramenu

6.2.2017

Lékaři Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL, využívají při chirurgických a traumatologických operacích nový mobilní rentgenový přístroj - C rameno. Přístroj v hodnotě dvou miliónů korun svými parametry dosahuje světové úrovně. Nové C rameno nahradilo starší typ, který se ve šternberské nemocnici využíval přes sedm let.

„Přístroj s výškově nastavitelným otočným ramenem a zesilovačem rentgenového obrazu s možností zvětšení obrazu umožňuje zobrazit operační pole v libovolných projekcích podle potřeby operujících lékařů,“ říká primářka radiologického oddělení šternberské nemocnice MUDr. Dagmar Nedvědová s tím, lékaři během zákroků využívají rentgenové záření k ověření polohy správné polohy, například různých fixujících materiálů. Přístroj se využívá při operacích zlomenin horních a dolních končetin, rovněž při některých operacích v oblasti břicha a při operačních zákrocích na močových cestách.

Moderní C rameno má větší rozlišovací schopnost než předchozí starší přístroj. „Při zákrocích lékaři díky „C ramenu“ mohou sledovat celý průběh operace, například zavádění fixujícího kovového materiálu, na monitoru. Dění je rovněž dokumentováno a ukládáno v digitální podobě do paměti,“ vysvětluje hlavní přednosti nového přístroje primářka. 

Další výhodou nového přístroje je snížení dávky záření a zvýšení bezpečnosti vyšetření, jak pro vyšetřovaného pacienta, tak i pro zdravotnický personál. Radiační ochrana zde hraje důležitou roli. Digitální vybavení přístroje umožňuje další následné úpravy rentgenových snímků a jejich přenos do vnitřního informačního systému nemocnice. Centraci obrazu usnadňuje i náhledová obrazovka na ovládacím pultu přístroje.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: