Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice Šternberk zájemcům vyšetří ledviny zdarma

6.3.2017

Měření krevního tlaku, stanovení kladiny cukru a tuku v těle i chemické vyšetření moči budou moci ve čtvrtek 9. března absolvovat zájemci ze Šternberka a okolí zdarma. Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL, se totiž zapojuje do osvětové mezinárodní akce Den ledvin, v rámci které nabídne bezplatné konzultace ledvinových obtíží i vyšetření ledvin. Cílem akce je zajištění prevence onemocnění ledvin, které trápí každého desátého Čecha. U řady lidí přitom onemocnění nemá výraznější projevy, a tak pacienti často přicházejí k lékaři až v pokročilé fázi nemoci.

Den ledvin v Nemocnici Šternberk proběhne konkrétně v nefrologické ambulanci hemodialyzačního oddělení, a to ve čtvrtek 9. března od 8.00 do 16.00 hodin. Zváni jsou přitom všichni lidé, kteří se zajímají o problematiku onemocnění ledvin, chtějí se nechat preventivně vyšetřit nebo konzultovat své obtíže.

„Onemocnění ledvin často nebývá na člověku nijak znát. Skoro polovina pacientů, kteří jsou odkázáni na dialýzu, zpozoruje potíže až v momentě, kdy již dojde k selhání ledvin. K prevenci proto zveme a vyzýváme skutečně všechny,“ říká primář hemodialyzačního oddělení Nemocnice Šternberk MUDr. Pavel Hejduk s tím, že včasná diagnóza může pomoci vyhnout se dialýze nebo alespoň dialyzační léčbu oddálit.

„V rámci Dne ledvin budeme příchozím nabízet především základní vyšetření k posouzení rizika onemocnění ledvin, tedy vyšetření moči, měření krevního tlaku a stanovení hladiny krevního cukru a tuku. Zároveň ale vybízíme k využití možnosti konzultací s našimi specialisty. Prostřednictvím konzultací se mohou lidé radit ohledně svých potíží, ale třeba i potíží svých blízkých, kteří se konzultaci s lékařem ze strachu vyhýbají,“ vysvětluje primář MUDr. Pavel Hejduk s tím, že v případě zjištění nálezu budou mít příchozí návštěvníci možnost se ihned objednat k dalšímu odbornému vyšetření.

„Smyslem Dne ledvin je prevence vzniku onemocnění ledvin, případně jejich včasný záchyt. Pokud mají lidé jakékoliv podezření na onemocnění ledvin, například mají nezvykle zbarvenou či zpěněnou moč, močí málo nebo naopak velmi často, mají problémy se zadržováním tekutin v těle nebo bolest v bederní oblasti, ať se určitě přijdou nechat prohlédnout,“ vyzývá primář MUDr. Pavel Hejduk.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: