Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Malí pacienti z Nemocnice Šternberk o Velikonoční nadílku nepřijdou

13.4.2017

Na dětském oddělení Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL, aktuálně vrcholí velikonoční přípravy. Malé pacienty v tomto týdnu zaměstnává výroba kraslic, dekorací s jarní motivy a program plný tvoření i povídání o Velikonocích. Sváteční program a aktivity spojené s Velikonocemi si pro malé pacienty připravili zdejší zdravotníci, kteří se tak snaží přinést Velikonoce i k lůžkům těch dětí, které nemohou být během svátečního období doma. Na Velikonoční pondělí pak sestřičky všem malým pacientům rozdají i sladkou nadílku.

Spolu se zdravotníky vyráběly děti v tomto týdnu například velikonoční slepičky či různé jarní květinové ozdoby a nechybělo ani vyprávění o jaru a Velikonocích, všech tradicích a symbolech. „Do Velikonoc pak máme připraveno ještě zdobení kraslic a na Velikonoční pondělí samozřejmě nebude chybět ani tradiční velikonoční odměna v podobě sladké nadílky,“ prozrazuje Bc. Eva Kolářová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Šternberk.

Veškerá umělecká tvorba s jarní tématikou přitom slouží nejen k dekorativním účelům, ale funguje zároveň i jako arteterapie. Do sváteční umělecké tvorby se navíc kromě dětí zapojuje také personál a rodiče či příbuzní malých pacientů. Ti pro letošek stihli vytvořit výzdobu pro jídelnu i chodby dětského oddělení, které září jarními barvami, kuřátky a samozřejmě i kraslicemi.

 „Během svátků by samozřejmě každý byl rád doma se svými blízkými, natož pak děti. Ne vždy to ale zdravotní stav pacientů umožňuje. V takových případech se snažíme alespoň přinést sváteční atmosféru sem za dětmi a umožnit jim podílet se na veškerých přípravách a tradičních aktivitách, jako by byly doma,“ vysvětluje Bc. Eva Kolářová.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: