Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice Šternberk získala moderní operační stůl

9.5.2017

Na novém moderním operačním stole jsou nyní operováni pacienti Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Moderní vybavení v hodnotě přesahující 2,5 miliónů korun bude využito na traumatologickém sále pro nejrůznější druhy operací.

Nový operační stůl nahradil starší typ, který byl v nemocnici využíván přes 15 let. „Nový stůl plní náročné požadavky současné medicíny.  Největší přínos znamená pro operované pacienty, ale také zjednodušuje práci lékařům a ostatnímu sálovému personálu. Větší pracovní komfort zajistí také anesteziologům,“ říká primář chirurgicko-traumatologického oddělení MUDr. Jan Smetka s tím, že na novém stole mohou operovat pacienta s váhou až do 350 kilogramů.

Příslušenství k operačnímu stolu umožňuje správné polohování pacienta. Pomocí dálkového ovládání je možné plynule měnit polohy pacienta nebo dokonce i jednotlivých částí jeho těla v průběhu operace dle potřeby operatéra. Operační stůl má také antidekubitní polstrováním s dynamickou pěnou, které je nezbytné při každé operaci. „Nový stůl navíc díky variabilitě umožní jednodušeji provádět i některé typy operací za použití perioperačního rentgenu. Stůl je také možné i dále upravovat na základě přání uživatelů. Extrémně dlouhý podélný posuv rentgenové nekontrastní operační desky nabízí skvělou přístupnost pro rentgenové posuvné C-rameno i pro operační tým,“ uvádí primář Smetka.

Moderní operační stůl bude využíván pro operace dospělých i dětských pacientů ze Šternberku a okolí. „V současné době má chirurgicko–traumatologické oddělení dva moderní operační stoly, přičemž každoročně se ve šternberské nemocnici provádíme více než 1800 operačních zákroků,“ uzavírá primář Smetka.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: