Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Celkem 507 dětí se v prvním pololetí letošního roku narodilo v Nemocnici Šternberk

10.7.2017

Celkem 507 dětí přišlo na svět v prvním pololetí letošního roku v Nemocnici Šternberk, která patří do skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 250 děvčat, 257 chlapců a dva páry dvojčat.

Nejplodnějším měsícem byl letos dosud březen, kdy se ve šternberské porodnici narodilo 97 dětí. Nejméně se naopak rodilo v únoru, kdy zdravotníci asistovali u 74 porodů. „Rodiče dávali svým ratolestem nejčastěji tradiční česká jména – Jan, Tomáš, David, Adam, Dominik, u děvčat pak Eliška, Tereza, Anna či Julie,“ uvedla vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk Bc. Jarmila Starostová.

Nouze ale nebyla ani o několik méně obvyklých jmen. Ve šternberské nemocnici přišel letos na svět například i malý Apollo, Arne, Lucas, Timothy, Nikita. U dívek patřila mezi netradiční jména Ariana, Elis či Kimberley.

Porodnice Nemocnice Šternberk nabízí budoucím maminkám samostatné uzavřené porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo či rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.  Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Ženy do šternberské porodnice přicházejí nejen ze Šternberka a přilehlého okolí, ale letos zde přijela rodit také maminka z Prahy.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: