Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Deset nových přístrojů zajistí bezpečný spánek novorozenců v Nemocnici Šternberk

27.11.2017

Životně důležité přístroje pro sledování dechu čerstvě narozených dětí získalo dětské oddělení Nemocnice Šternberk, která patří do skupiny AGEL. Celkem deset nových monitorů dechu Babysense v celkové hodnotě téměř 30 tisíc korun předala zástupcům oddělení Nadace Křižovatka.

„Monitory dechu potřebujeme každý den ať už pro nově narozená miminka, nebo pro naše nejmenší pacienty. Velký zájem je o zapůjčení monitorů dechu také ze strany maminek odcházejících z porodnice domů. Díky Nadaci Křižovatka a sponzorům, kteří na zakoupení monitorů dechu přispěli, jim můžeme vyjít vstříc a monitory zapůjčit,“ uvedla primářka dětského oddělení Nemocnice Šternberk MUDr. Renáta Klosová.

V České republice umírá na syndrom náhlého úmrtí (SIDS) každým rokem okolo deseti dětí. Jedna z uváděných příčin tohoto syndromu může být drobná změna v mozku dítěte, která vede k problémům s dýcháním či krevním oběhem. Pokud se k takovéto anomálii přidá některý z rizikových faktorů, může dojít k úmrtí dítěte.

Monitory dechu pro Nemocnici zajistila Nadace Křižovatka z prostředků poskytnutých společností Kovovýroba ZZ, Třídič, Eurointermetall, AL INVEST Břidličná a Tiskárna. Budík. Grafika. „Oslovujeme firmy a společnosti, které jsou regionálně blízké obdarovávané nemocnici nebo je s nemocnicí pojí osobní příběh z jejich vlastního rodičovství a setkání se SIDS. Společně se nám daří zajišťovat postupné obnovování těchto citlivých přístrojů v nemocnicích téměř v celé ČR,“ popsala Štěpánka Pokorníková, ředitelka Nadace Křižovatka.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: