Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

BabyBoom zažívají v porodnici ve Šternberku

14.9.2018

Rekordních 125 porodů za měsíc zaznamenali v srpnu v porodnici Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Jde přitom o padesátiprocentní nárůst oproti obvyklým měsícům, kdy na svět přichází průměrně 85 dětí.

Na začátku září porodnice hlásí své 770. miminko. „Toto číslo jsme v letech 1996 až 2003 dosahovali vždy až na konci roku. I když celorepublikové statistiky hovoří o poklesu porodnosti v Česku, naše statistiky stoupají. Zájem o porodnici mají nejen rodičky ze spádové oblasti Šternberku a Litovle, ale jezdí k nám také z celého Šumperska, Rýmařovska i Bruntálska,“ vysvětlil růst statistik MUDr. Marek Vaca, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk.

Porodnice se stává vyhlášenou svou odborností i velikostí. „Jsme malá, rodinná porodnice s individuálním přístupem, která se snaží vyjít rodičkám ve všem vstříc. Nabízíme maminkám po porodu příjemné a klidné prostředí, například v podobě deseti jednolůžkových pokojů, z nichž je šest s nadstandardním vybavením. Náš tým je navíc dlouhodobě stabilní, máme erudované porodní asistentky i gynekology, kteří se mohou pochlubit dobrými výsledky, například nízkou prenatální úmrtností,“ doplnil MUDr. Marek Vaca s tím, že o hlavní reklamu nemocnice se starají samotné rodičky, které porodnici doporučují svým kamarádkám a známým.

Gynekologicko-porodnické oddělení se o těhotné ženy stará nejen v době porodu, ale nabízí jim také oblíbené předporodní kurzy, těhotenskou jógu či plavání pro těhotné ženy. Maminkám těsně po porodu nově od září nabízí také lekce masáže miminek, které jsou vhodné například pro uvolnění a zklidnění miminka. Maminky se na lekci seznámí také se základy Baby Handlingu, což je koordinační cvičení, které podporuje správný psychomotorický vývoj dítěte.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: