Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

V Nemocnici Šternberk se za první pololetí narodilo 490 dětí

4.7.2019

Celkem 490 dětí přišlo na svět v porodnici Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Nejplodnějším měsícem byl měsíc duben, nejméně dětí se narodilo v lednu. V prvním pololetí mají převahu děvčata. Porodních sálů šternberské porodnice využilo však jen 487 žen. Mezi dětmi byla totiž troje dvojčata.

Ve šternberské porodnici se narodilo 254 holčiček, mezi kterými se nejčastěji objevovaly jména Eliška, Laura, Sofie, Julie, Adéla, Ema a Tereza. Mužského pohlaví bylo 236 dětí. Z chlapeckých jmen mají rodiče nejraději Jakuba, Jana, Tomáše, Adama, Davida, ale i Antonína, Matyáše a Vojtěcha.

Česká jména u novorozenců převažují, ale zdravotníky nepřekvapí ani ta exotická. „Mezi čerstvě narozenými miminky byly dívky se jménem Zoja, Marion, Loreta, Timea, Malvína, Eulalie a chlapci pojmenováni Natanael, Jeroným, Metoděj, Kabir, Timon, Fabián,“ prozradila Radka Sedláčková, vrchní sestra porodnicko-gynekologického oddělení Nemocnice Šternberk.

Porodnice šternberské nemocnice je vyhlášená svou odborností a péčí, není proto divu, že láká maminky ze širokého okolí. „Míváme rodičky z celého kraje, ze Šumperska, Rýmařovska i Bruntálska. Z největší dálky jsme letos měli rodičku ze severočeského Děčína a dokonce i ze Slovenska,“ uvádí Radka Sedláčková.

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Šternberk se o těhotné ženy stará nejen v době porodu, ale nabízí jim také oblíbené předporodní kurzy, těhotenskou jógu či plavání pro těhotné ženy. Maminkám těsně po porodu nově od září nabízí také masáže miminek, které jsou vhodné například pro uvolnění a zklidnění miminka. Maminky se na lekci seznámí také se základy Baby Handlingu, což je koordinační cvičení, které podporuje správný psychomotorický vývoj dítěte.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: