Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Díky nové chirurgické věži operují pacienty v Nemocnici Šternberk šetrněji

5.11.2019

Špičkové vybavení operačních sálů Nemocnice Šternberk se rozrůstá o novou chirurgickou věž, díky které čekají pacienty ještě šetrnější laparoskopické zákroky na chirurgicko-traumatologickém oddělení. Přístroj zmírní pooperační bolesti a zkrátí dobu hospitalizace pacientů. Investice ve výši 2 milionů korun přispěje k většímu komfortu pacientů během laparoskopických zákroků.

Díky této investici mají zdravotníci k dispozici nejmodernější vybavení pro laparoskopické operace. „Nová chirurgická věž odpovídá nejmodernějším standardům bezpečnosti a operace pomocí několika vpichů je pro pacienta podstatně šetrnější, než při konvenčním zákroku,“ vysvětluje MUDr. Jan Smetka, primář chirurgicko - traumatologického oddělení Nemocnice Šternberk s tím, že až 90 procent operací slepých střev, žlučníků a pupečních, tříselných či bráničních kýl se provádí laparoskopicky a počty každoročně stoupají.

Pro pacienta má laparoskopie velkou výhodu v tom, že jakožto moderní endoskopická metoda nepředstavuje tak velkou zátěž pro tělo. „Místo masivní, neestetické jizvy má pacient pouze tři vpichy po nástrojích a snižuje se riziko, že se rána zanítí. Pacient také zažívá menší pooperační bolesti a podstatně kratší dobou pozákrokové hospitalizace,“ uvádí primář MUDr. Jan Smetka s tím, že miniinvazivní operační metodou provádí i operaci křečových žil pomocí laserového vlákna, což svědčí o neustálém rozvoji chirurgie a rozšiřování operačních výkonů s důrazem na moderní a miniinvazivní postupy prováděné právě laparoskopicky.

Pořízením nové chirurgické věže pokračuje Nemocnice Šternberk v modernizaci vybavení operačních sálů. „Máme instalován nový operační stůl s trakční deskou a nový mobilní ultrazvuk. Letos jsme také zprovoznili moderní chladící jednotky a obnovili jsme dezinfekční automaty na centrální sterilizaci. Do Nemocnice Šternberk pořizujeme dlouhodobě moderní zdravotnické technologie," doplňuje hlavní správce společnosti Středomoravská nemocniční, která nemocnici ve Šternberku provozuje, Ing. Pavel Gottwald, MBA.

Chirurgicko-traumatologické oddělení Nemocnice Šternberk má dlouholetou tradici a disponuje více než čtyřicítkou lůžek. Všechny pokoje jsou s vlastním sociálním zařízením a nadstandardní pokoje jsou jednolůžkové. Chirurgicko-traumatologické oddělení poskytuje operace varixů bez finanční spoluúčasti pacienta pomocí laserové technologie, která je velmi šetrná a zajišťuje optimální kosmetický efekt.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: