Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Jak na cukrovku prozradí Den diabetu v Nemocnici Šternberk

1.12.2016

Zájemci o tématiku cukrovky, ale i diabetici ze Šternberka a okolí mají v pátek 2. prosince jedinečnou možnost zúčastnit se preventivní akce zdarma. Nemocnice Šternberk, člen skupiny AGEL, pořádá osvětovou akci Den prevence diabetu, jejímž hlavním tématem bude cukrovka - jedna z nejrychleji se šířících civilizačních chorob současnosti. Akce zahrne škálu vyšetření, možnost konzultací režimu při cukrovce i poradenství ohledně vhodných pohybových aktivit.

„Cílem Dne prevence diabetu je zvýšit povědomí veřejnosti o všech typech cukrovky a především o možnostech prevence této neprávem podceňované choroby. Na světě nyní žije více než 400 milionů lidí s diabetem a každý rok je diagnostikováno onemocnění diabetem 2. typu u sedmi miliónů lidí. Navíc pokud se cukrovka neléčí, končí i smrtí,“ varuje Mgr. Lenka Neumannová, hlavní sestra Nemocnice Šternberk s tím, že nejvíce obyvatel postihuje diabetes 2. typu, který má často souvislost s nezdravým životním stylem a lze jej včasným odhalením a prevencí ovlivnit.

Program Dne prevence diabetu v Nemocnici Šternberk zahrne konkrétně měření glykémie glukometrem, měření krevního tlaku i tuku, poradenství lékaře ohledně diabetu a také konzultace s nutričními terapeutkami.

„Prevence a preventivní vyšetření jsou u cukrovky nanejvýš důležitá, a my je v rámci této akce chceme nabídnout opravdu všem. Velké množství lidí o své nemoci vůbec neví, protože cukrovka může probíhat i řadu let bez jakýchkoliv příznaků a větších obtíží. Pokud ale lidé o své nemoci nevědí, nemohou být správně léčeni,“ dodává Neumannová.

V rámci Dne prevence diabetu si přijdou na své ale i ti, kteří se již s diabetem potýkají. Edukační centrum pro diabetiky totiž nabídne zájemcům konzultace celkového režimu při diabetu, konzultace pohybové aktivity či inzulínového režimu a také ukázku práce s glukometrem. 

Akce proběhne v prostorách Diabetologické ambulance Nemocnice Šternberk v pátek 2. prosince od 8 do 15:30 hodin. Přijít může každý zájemce i bez objednávky či doporučení.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: