Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice AGEL Šternberk zve zájemce na bezplatná vyšetření v rámci Světového dne ledvin

12.3.2024

Šternberk, 12. 3. 2024: Zájemci ze Šternberska a okolí mohou ve čtvrtek 14. března bez objednání navštívit nefrologickou ambulanci v Nemocnici AGEL Šternberk a absolvovat bezplatné měření krevního tlaku, stanovení hladiny cukru v těle nebo vyšetření moči. Cílem těchto vyšetření je zajištění prevence onemocnění ledvin, které trápí každého desátého Čecha. Onemocnění ledvin nebolí, a proto řada pacientů často přichází k lékaři až v pokročilé fázi nemoci.

Světový den ledvin v Nemocnici AGEL Šternberk proběhne konkrétně v nefrologické ambulanci v budově B, 1. patro, a to ve čtvrtek 14. března od 8:00 do 14:00 hodin. Zván je každý, kdo se zajímá o své zdraví a chce se nechat preventivně vyšetřit nebo konzultovat své obtíže.

„O onemocnění ledvin často zpočátku člověk neví a nebývá na něm nijak znát. Téměř polovina pacientů, kteří jsou odkázáni na dialýzu, zpozoruje potíže až v momentě, kdy již dochází k selhání ledvin. Z tohoto důvodu vedeme prevenci a vyzýváme skutečně všechny,“ uvádí primářka hemodialyzačního oddělení Nemocnice AGEL Šternberk, MUDr. Lada Janušová.

 

V rámci tohoto preventivního dne zájemcům změříme krevní tlak, stanovíme hladinu krevního cukru a chemicky vyšetříme také moč. V rámci vyšetření bude i možnost konzultace se specialisty, kteří v případě pozitivního nálezu nabídnou další řešení, aby byly případné problémy zachyceny ihned v raném stádiu. „Včasná diagnóza může pomoci vyhnout se dialýze nebo alespoň dialyzační léčbu oddálit, a proto chceme prostřednictvím konzultací lidem poradit ohledně svých potíží, ale třeba i potíží svých blízkých, kteří se konzultaci s lékařem ze strachu vyhýbají,“ vysvětluje primářka hemodialyzačního oddělení MUDr. Lada Janušová.

 

Světový den ledvin se řadí mezi jeden z mnoha dnů věnovaných lidským orgánům. Vyhlášen byl Mezinárodní federací pro nemoci ledvin společně s Mezinárodní nefrologickou společností. Cílem tohoto dne je zvýšit povědomí o nemocech ledvin, transplantaci a s tím související dárcovství orgánů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: