Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Den hygieny rukou nabídne i prověrku mytí pod UV lampou

3.5.2022

Myjete si správně ruce? Na tuto otázku všem zájemcům spolehlivě odpoví zdravotníci v Nemocnici AGEL Šternberk už ve čtvrtek 5. května. V rámci akce Den hygieny rukou budou totiž zdravotníci nejen šířit osvětu ohledně hygieny rukou, ale pomocí UV lampy také dovedou prověřit, zda si příchozí umyli ruce opravdu důkladně. Akce je určená dospělým i dětem a vstup na ni je zdarma.

„Ve společnosti je zvykem, že ohledně hygieny rukou apelujeme intenzivně hlavně na děti. To je ale velký omyl. Drtivá většina dospělých si myje ruce nedostatečně a navíc mnozí si nemyjí ruce vždy, kdy by měli,“ varuje Bc. Martina Eliášová, vrchní sestra centrálních operačních sálů Nemocnice AGEL Šternberk, podle níž je důležité umývat ruce po toaletě, před i po jídle, ale také po zakašlání, kýchnutí i smrkání a také po jakémkoliv návratu z venku. Pokud jde o správnou techniku, ta vyžaduje mytí nejen na dlaních, ale i shora a mezi prsty, což jsou nejčastěji opomíjená místa.

V rámci akce Den hygieny rukou budou zdravotníci ve Šternberku zájemcům názorně ukazovat správné mytí rukou, opravovat jejich techniku a také kontrolovat správné umytí pomocí speciální UV lampy.

„Zároveň je naším cílem motivovat návštěvníky i k důslednému vyžadování takovéto hygieny od okolí. Hygiena rukou je totiž zcela zásadní zejména kvůli prevenci přenosu infekčních, průjmových a respiračních onemocnění,“vysvětluje Bc. Eliášová s tím, že typickými chorobami nemytých rukou jsou například virová hepatitida typu A, salmonelóza, rotavirové infekce, enterovirové infekce ale i chřipka. Tato onemocnění mohou být mnohdy vážná, prevence je přitom poměrně jednoduchá. Je ale potřeba ji provádět správně.

Zájemci o informace ohledně hygieny rukou mohou přicházet do Nemocnice AGEL Šternberk ve čtvrtek 5. května, a to konkrétně v čase od 8 do 10:30 hodin do budovy chirurgie u centrálního příjmu a poté od 10:30 do 13 hodin k hlavnímu vchodu budovy interního pavilonu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: