Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Barevný týden na dětském oddělení Nemocnice AGEL Šternberk

6.4.2023

Zaměstnanci dětského oddělení se rozhodli současné dny oslavit barevným týdnem. Co to konkrétně znamená? Během velikonočního času se celé oddělení obléká podle barvy, která zrovna na daný den připadá. Začínalo se Květnou nedělí, následovalo Modré pondělí, pak Žluté úterý a Škaredá středa, dnes máme Zelený čtvrtek, následuje Velký pátek, Bílá sobota a Velikonoční neděle.

„Do barviček přitom oblékáme také miminka, která v barevných outfitech fotíme a rodiče tak mají hezkou vzpomínku na Velikonoce v porodnici,“ vysvětluje staniční sestra novorozeneckého oddělení Martina Muchová.

Tradice velikonočních svátků dodržuje Nemocnice AGEL Šternberk také v kuchyni. „Pro naše pacienty jsme připravili velikonoční menu, jehož servírování odstartujeme na Zelený čtvrtek špenátem. V pátek si dáme pauzu od masa a v pondělní ráno začneme mazancem, perník si dáme na odpolední svačinku, a ti, kteří nemají dietu, se mohou těšit i na vajíčko obarvené cibulovými slupkami. Věříme, že alespoň takto velikonoční pobyt v nemocnici pacientům zpříjemníme,“ říká vedoucí stravovacího provozu Nemocnice AGEL Šternberk Kristýna Bechníková, Dis.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: