Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Na novorozeneckém oddělení Nemocnice AGEL Šternberk trénují na charitativní běh pro předčasně narozená miminka

28.4.2023

První květnovou neděli se celosvětově slaví den rodičů předčasně narozených dětí a u té příležitosti se uskuteční už tradiční charitativní běh a procházka na podporu neonatologických oddělení pečujících o předčasně narozená miminka. Poprvé jako tým se v něm představí také zaměstnanci novorozeneckého oddělení Nemocnice AGEL Šternberk.

Již 3. rokem se zaměstnanci novorozeneckého oddělení účastní charitativní akce „Běh a procházka pro miminka do dlaně“, kterou zaštituje společnost Nedoklubko. Hlavním cílem akce je upozornit na problematiku předčasného porodu, podpořit rodiče a obdarovat novorozenecké oddělení. „K této akci nás motivovala naše staniční sestra Martina Muchová. Na novorozeneckém oddělení pracuje tým mladých a zapálených lidí, kteří se chtějí neustále zlepšovat, vzdělávat a společnými silami posouvat oddělení kupředu. A to i ve svém volném čase,“ uvádí MUDr. Ivana Balážová, lékařka novorozeneckého oddělení.


V předchozích ročnících běželi zaměstnanci každý sám za sebe, letos se akce poprvé účastní jako tým. „Rozhodli jsme se, že letos půjdeme a poběžíme pro naše oddělení společně. Vzájemně se lépe poznáme a utužíme vztahy. Každý, kdo by chtěl jít nebo běžet s námi je vítán. V plánu je společná cesta na Prabábu ve Šternberku.  Rádi se uvidíme se všemi dětmi a rodiči, se kterými jsme se již potkali nebo se třeba teprve potkáme v naší porodnici. Doufáme, že se k nám přidají také kolegové z jiných oddělení,“ říká lékařka a dodává, že je vítán purpurový doplněk na oblečení. V cíli trasy je pak v plánu společný piknik, každý si může donést jídlo a pití dle vlastní chuti. Vzhledem k směnám trénují zaměstnanci individuálně. Společně ale sbírají cestou kamínky, které po práci barví na fialovo, a v den akce je budou různě nechávat na trase jako památku na společný běh a procházku pro miminka do dlaně. 


V loňském roce se podařilo pro novorozenecké oddělení Nemocnice AGEL Šternberk vybrat téměř 10 tisíc korun. „Za výtěžek z akce jsme nakoupili potahy na inkubátory, polohovací pomůcky nebo fototerapii ze speciální látky, která eliminuje světlo a zvuky a tím snižuje stresové podněty u dětí umístněných v inkubátorech. Letos bychom za výtěžek rádi nakoupili dorozumívací zařízení k usnadnění komunikace mezi maminka a sestřičkami na dálku. V plánu toho máme více, ale vše záleží od výše výtěžku,“ zmiňuje lékařka MUDr. Ivana Balážová.


Motivace je velká. V letošním roce by zaměstnanci spolu s dalšími zapojenými lidmi chtěli uběhnout a ujít jednou tolik než v předešlém roce. „Loni jsme společnými silami uběhli 72 kilometrů a procházkou ušli 173 kilometrů. Což jsou moc krásná čísla, přesto doufáme, že letos toho zvládneme jednou tolik,“ říká MUDr. Ivana Balážová. 


Podpořit novorozenecké oddělení šternberské nemocnice může svou účastí na charitativní akci i široká veřejnost. Bližší informace k registraci najdou zájemci na webu www.nedoklubko.cz. 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: