Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nastávající maminky ze Šternberka a okolí se mohou těšit na nové předporodní kurzy

4.11.2015

Nastávající maminky se mohou nově připravovat na porod a mateřství i v Nemocnici Šternberk – a to jak teoreticky, tak i aktivně a prakticky. Nemocnice právě dnes zahajuje předporodní kurzy pro těhotné ženy od 12. týdne těhotenství, jejichž náplní bude kombinace přednášek a cvičení pro nastávající maminky.

Předporodní kurzy v Nemocnici Šternberk budou obsahovat vždy osm lekcí, z toho šest klasických a dvě speciální, které budou určeny pouze účastnicím celého kurzu. „Každá z lekcí potrvá hodinu a půl, přičemž 45 minut budou miminky s lektorkou cvičit a 45 minut bude probíhat přednáška a diskuze na vybrané téma. V rámci speciálních lekcí pak nabídneme rodičkám možnost prohlídky porodního sálu a speciální přednášku zaměřenou na doprovod u porodu, jeho úlohu a možnosti, jak může při porodu pomoci,“ vysvětluje vrchní sestra gynekologie Nemocnice Šternberk Jarmila Starostová s tím, že zájemkyně si mohou za zvýhodněnou cenu 1000 korun zakoupit celý kurz, nebo přijít pouze jednorázově na vybranou lekci za 200 korun.

„Tematickou náplní klasických lekcí bude význam výživy a cvičení v těhotenství, otázka načasování odchodu do porodnice, první doba porodní, druhá a třetí doba porodní, období šestinedělí, kojení a také zajímavosti jako je šátkování, otázka přítomnosti otce u porodu, aromaterapie a další,“ doplňuje Starostová.

Lekce budou probíhat každou středu od 13.00 hodin v přízemí budovy gynekologie. K účasti na lekcích i kurzu je potřebná předchozí rezervace, a to na telefonním čísle 587 800 290. Počet účastnic v každé lekci je omezen maximální kapacitou šesti nastávajících maminek.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: