Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice Šternberk hledá nové dobrovolníky

29.12.2015

Zájemci z řad široké veřejnosti, kteří by se rádi uplatnili jako nezištní pomocníci nemocných, mají nyní možnost v Nemocnici Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Nemocnice uvítá zájemce, kteří budou ochotní věnovat pacientům svůj čas a pozornost, například při společném povídání či četbě.

„Zejména pro dlouhodobě hospitalizované pacienty je sociální kontakt a běžné popovídání nesmírně důležité, rodina toto ale ne vždy dovede zajistit. Proto bychom rádi přivítali v našich řadách dobrovolníky, ať už z řad studentů, absolventů, nebo i seniorů, kteří mají chuť pomáhat,“ říká Mgr. Andrea Vacová, vrchní sestra LDN Nemocnice Šternberk.

Dobrovolnictví v nemocnici není placené, odměnou každému dobrovolníkovi ale může být vědomí, že daný čas využil ve prospěch druhého. A rozhodně přitom nemusí jít o velký úvazek. Paní Františka Chmelová, která dochází do Nemocnice Šternberk jako dobrovolnice již čtvrtým rokem, tráví u pacientů hodinu týdně. „Do nemocnice chodím pravidelně každou neděli po mši, a spojuji tak příjemné s užitečným. Vždy najdu mezi pacienty někoho, kdo by měl zájem si povídat nebo se svěřit, a za ním pak pravidelně docházím. A když odejde, nabídnu popovídání zase někomu dalšímu. Je to skvěle strávený čas pro všechny, kteří mají v srdci lásku, vstřícnost a chuť pomáhat,“ říká Františka Chmelová s tím, že jako dobrovolnice si také částečně plní i svůj nesplněný žákovský sen o povolání zdravotní sestry.

Zájemci, kteří by se rádi připojili mezi dobrovolníky Oddělení LDN Nemocnice Šternberk, si mohou domluvit schůzku buď na telefonním čísle 585 087 280, nebo na e-mailu andrea.vacova@nst.agel.cz Pro vykonávání dobrovolnické funkce v Nemocnice Šternberk přitom nejsou potřebné žádné zvláštní schopnosti či dovednosti. Jedinou podmínkou je věk nad 18 let.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: