Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice Šternberk oslaví Den hygieny rukou akcí pro veřejnost

18.4.2016

Pátý květen je Světovým dnem hygieny rukou a k jeho oslavám se každoročně připojují stovky zdravotnických zařízení napříč kontinenty. Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL, v tomto nebude výjimkou a přesně ve čtvrtek 5. května nabídne zájemcům z řad široké veřejnosti osvětovou akci zaměřenou na hygienu rukou. Na centrálním příjmu chirurgie a na interním oddělení nemocnice budou připraveny ukázky správného mytí a dezinfekce rukou i informativní osvěta ohledně rizika přenosu infekcí.

„Většina lidí si myslí, že výuku správné hygieny potřebují pouze děti. To je ale velký omyl. Drtivá většina lidí si myje ruce nedostatečně a navíc mnozí si nemyjí ruce vždy, kdy by měli. Ruce je potřeba umývat po toaletě nebo před i po jídle, ale také po zakašlání, kýchnutí i smrkání a také po jakémkoliv návratu z venku,“ upozorňuje Mgr. Lenka Neumannová, hlavní sestra Nemocnice Šternberk s tím, že ruce je potřeba mýt nejen na dlaních, ale i shora a mezi prsty, což jsou nejčastěji opomíjená místa.

Hygiena rukou je přitom důležitá zejména kvůli prevenci přenosu infekčních a průjmových onemocnění, která mohou být mnohdy vážná. Prevence je přitom poměrně jednoduchá. Je ale potřeba ji provádět správně. „Typickými chorobami nemytých rukou jsou například virová hepatitida typu A, chřipka, salmonelóza, rotavirové infekce či enterovirové infekce,“ jmenuje Mgr. Lenka Neumannová.

V rámci akce Den hygieny rukou budou zdravotníci ve Šternberku zájemcům názorně ukazovat správné mytí rukou, opravovat jejich techniku a také kontrolovat správné umytí pomocí speciální UV lampy. Zároveň je cílem zdravotníků motivovat návštěvníky i k důslednému vyžadování takovéto hygieny od okolí – ať už od blízkých a známých, nebo třeba i od zdravotnického personálu, který může být rovněž přenašečem choroby.

Zájemci o informace ohledně hygieny rukou mohou přicházet do Nemocnice Šternberk ve čtvrtek 5. května od 8.00 do 13.00 hodin. Konkrétně od 8.00 do 10:30 hodin bude akce probíhat na centrálním příjmu chirurgie, od 10:30 do 13.00 hodin pak v pavilonu interního oddělení.

Více informací naleznete v přiloženém plakátku.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: