Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice Šternberk nově nabízí skupinové kurzy první pomoci i mimo prostory nemocnice

2.9.2016

Firmy, sdružení nebo i jakékoliv komunity zájemců o problematiku první pomoci mohou nově využít možnosti skupinových školení první pomoci dle individuální domluvy. Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL, zavádí novinku v podobě školení i mimo prostory nemocnice. Zájemcům o absolvování kurzu tak odpadnou starosti s cestováním i pevně danými termíny kurzů.

„Znalosti první pomoci jsou v momentě nehody či náhlých zdravotních obtíží opravdu nedocenitelné, protože právě rychlá a správná pomoc v krizových situacích doslova zachraňuje životy. V Nemocnici Šternberk chceme dovednosti první pomoci naučit opravdu každého, kdo má zájem. Proto jsme se rozhodli zájemcům umožnit školení i mimo prostory našeho zařízení,“ vysvětluje hlavní sestra Nemocnice Šternberk Mgr. Lenka Neumannová s tím, že možnosti mohou využít jak firmy, tak i sdružení nebo jakákoliv skupina osob, která má k dispozici vlastní prostory.

Minimální počet účastníků pro skupinový kurz první pomoci je tři, maximální pak patnáct osob. Cena a délka trvání je přitom stejná, jako u kurzů realizovaných v prostorách nemocnice, tedy 300 korun za osobu za dvouhodinový kurz. „Termín a čas kurzu si dohodneme individuálně dle možností a potřeb obou stran,“ říká Lenka Neumannová.

Náplní kurzu je jak teorie, tak i praxe, která je zaměřena na základní laickou první pomoc. „Účastníci kurzu se naučí správnou techniku dýchání a nepřímé srdeční masáže, dozví se jak postupovat při úrazu elektrickým proudem, jak zajistit místo dopravní nehody, nebo jak postupovat při zlomeninách a masivním krvácení, což jsou nejběžnější život ohrožující stavy, u kterých právě rychlá první pomoc rozhoduje. Zároveň nebudou chybět informace o tom, jak postupovat v situaci, kdy objevíme někoho se zdravotními obtížemi, nebo informace o správných telefonních číslech na záchranné složky,“ vysvětluje Mgr. Lenka Neumannová a dodává, že znalosti první pomoci by měly být samozřejmostí pro každého z nás. Úraz či nehoda se totiž může stát komukoliv bez ohledu na prevenci a kdokoliv z nás s nimi také může přijít nečekaně do styku. Při masivním krvácení, zástavě srdce nebo poranění elektrickým proudem navíc mohou rozhodovat vteřiny.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: