Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Rodičky v Nemocnici Šternberk si mohou nově vybírat stravu z několika jídelníčků

14.10.2016

Nastávající maminky, které si vyberou porodnici Nemocnice Šternberk, budou mít svůj pobyt zase o něco příjemnější. Vedení společnosti Středomoravská nemocniční, pod kterou porodnice spadá, rozšířilo v rámci zkvalitňování služeb jejich jídelníček. Od začátku října si tak mohou maminky na porodnicích vybírat z nabídky hned několika jídel. Až doposud tuto možnost neměly a musely se spokojit pouze s jedinou nabízenou variantou jídla.

„Spokojenost maminek je pro nás prioritou, proto se snažíme nacházet různé způsoby, jak jim pobyt v nemocnici a první dny s miminkem zpříjemnit,“ říká předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční MUDr. Marie Marsová, MBA, s tím, že do budoucna plánují rozšířený výběr jídla zavést i na další oddělení, kde to dovolí zdravotní dispozice pacientů.

Maminky v Nemocnici Šternberk si však už nyní mohou vybírat celkem ze čtyř různých jídel v rámci speciálních režimů, nastavených nutriční terapeutkou. „V jídelním lístku nabízíme vegetariánský režim, dále pak šetřící režim, u kterého vylučujeme luštěniny, tučné pokrmy, ostrá koření, nadýmavou zeleninu, chléb a celozrnné pečivo. V režimu racionálním dostanou pacienti stravu bez jakéhokoliv omezení. Tato varianta je také pro rodičky, kde však vylučujeme potraviny, které by mohly způsobit nadýmání či alergické reakce kojenců,“ vysvětlila nutriční terapeutka Nemocnice Šternberk Lenka Zahrádková.

Přesto, že možnost výběru stravy je teprve horkou novinkou, pacienti si ji velmi pochvalují. „Jsem moc ráda, že si mohu jídlo vybrat sama. Výběr je veliký a samotné jídlo chutná výborně. Navíc porce jsou dostatečně velké, takže jsem opravdu moc spokojená,“ pochvalovala si novopečená maminka Kateřina Zemánková na oddělení šestinedělí v Nemocnici Šternberk.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: