Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice Šternberk nově nabízí nastávajícím maminkám kurzy plavání

4.11.2016

Nastávající maminky ze Šternberku a okolí mohou nově navštěvovat speciální lekce plavání. Kurz plavání pro těhotné ženy aktuálně zařazuje do své nabídky Nemocnice Šternberk, člen skupiny AGEL, která tak společně s teoretickými kurzy předporodní přípravy a cvičením pro těhotné ženy nabízí budoucím maminkám maximálně efektivní přípravu na porod. Kurzy plavání pro těhotné ženy startují v nemocnici v pondělí 7. listopadu a prostor nabídnou vždy šesti maminkám na každé lekci.

„Nastávajícím maminkám se v naší porodnici snažíme nabízet maximálně široké spektrum služeb, od pravidelných lekcí předporodní přípravy, přes cvičení v těhotenství, až po prohlídky porodního sálu a lůžkového oddělení, které maminkám umožňují připravit se na porod co nejlépe. Nyní jsme se rozhodli jít ještě dál a do nabídky zařazujeme i cvičení ve vodě, které je zejména v pozdějších fázích těhotenství pro maminky příjemnější než klasické cvičení,“ vysvětluje Bc. Olga Havelková, porodní asistentka Nemocnice Šternberk.

Pohodlí při cvičení přitom není zdaleka jedinou výhodou vodního prostředí. Plavání v těhotenství má blahodárný vliv na cévní a mízní systém a posiluje zádové svaly, které v těhotenství trpí. Cvičení pro těhotné navíc také pomáhá zpevnit důležité svaly pánevního dna a zároveň učí nastávající maminky správnému dýchání, což při porodu jednoznačně ocení.

„Každá lekce bude trochu jiná, aby se maminky nenudily, vždy však zahrne krátkou rozcvičku, posilovací cviky vhodné pro těhotné ženy, uvolňovací cvičení a závěrečnou relaxační fázi,“ popisuje Bc. Olga Havelková

Plavání pro těhotné ženy v jakékoliv fázi těhotenství až do samotného porodu bude probíhat v rehabilitačním bazéně přímo v prostorách Nemocnice Šternberk, a to každé pondělí od 16:00 hodin. Cena jedné hodinové lekce je 80 korun a je potřeba se na ni vždy předem objednat na e-mailové adrese predporodnikurzy@nst.agel.cz. Kapacita každé lekce je šest nastávajících maminek.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: