Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Za dětskými pacienty Nemocnice Šternberk dorazil Mikuláš s čerty a anděly

6.12.2016

Dětští pacienti v Nemocnici Šternberk, která je členem skupiny AGEL, o mikulášskou nadílku nepřišli. Pobyt v nemocnici jim zpestřil Mikuláš v doprovodu čertů a andělů, na které se proměnili zaměstnanci dětského oddělení nemocnice. Nechyběly balíčky se sladkostmi i drobnými dárečky, povídání básniček, ale také sliby ohledně polepšení malých rošťáků.

Mikulášskou nadílkou přitom adventní program pro děti v nemocnici nekončí. Do Vánoc čeká na děti série tvůrčích výtvarných dílniček, v rámci které si budou moci vyrobit vánoční přáníčka, dekorace, nebo se třeba dozvědět vše o vánočních zvycích. „Oslavy svátku svatého Mikuláše neodmyslitelně patří k předvánočnímu období, a děti se na ně těší podobně jako na Vánoce. Pokud tedy malí pacienti nemohou tento svátek oslavit mimo nemocnici, přichází za nimi náš Mikuláš s doprovodem tradičně přímo na oddělení,“ vysvětluje Bc. Eva Kolářová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Šternberk.

Mikulášská nadílka v nemocnici probíhala formou individuálních návštěv na pokojích, tedy i u malých pacientů, kteří jsou připoutáni na lůžko. Cílem akce přitom bylo nejen oslavit známý a oblíbený svátek, ale především zpříjemnit dětem pobyt v nemocnici a rozptýlit je od myšlenek na léčbu.

„Mikuláš s družinou navštěvoval malé pacienty jednotlivě přímo na pokojích, tak aby měl dostatek prostoru probrat všechny prohřešky zapsané do knihy hříchů a domluvit nápravu na příští rok. Čerti pak strašili na každém pokoji podle zásluh,“ dodává Eva Kolářová s tím, že adventní program pro děti nebyl mikulášskou nadílkou ještě zdaleka vyčerpán. V následujících týdnech čekají na malé pacienty například pravidelné tvůrčí dílny, v rámci kterých si budou moci vyrobit vánoční přáníčka či zimní dekorace a také si povyprávět o vánočních tradicích.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: