Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

V Nemocnici Šternberk se v loňském roce narodilo přes tisíc dětí

3.1.2017

Eliška, Tereza, Jakub, Matyáš, ale i Ali, Dorien, Lynn či Renesmee. To jsou jména některých z 1024 dětí, které přišly v roce 2016 na svět v Nemocnici Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo celkem 499 děvčat a 525 chlapců, z toho šest párů dvojčat. V letošním roce v Nemocnici Šternberk žádné z dětí na svět příliš nespěchalo, a tak se první miminko roku 2017 narodilo až v pondělí 2. ledna. Chlapec Martin vážil 3150 gramů a měřil 50 centimetrů.

Nejplodnějším měsícem byl v Nemocnici Šternberk v uplynulém roce měsíc září, ve kterém přišlo na svět celkem 105 dětí, z toho jeden pár dvojčat. Naopak nejméně dětí přišlo na svět hned v následujícím říjnu, kdy se narodilo pouze 67 dětí. „Nejoblíbenějšími jmény pro čerstvě narozená miminka byla ta tradiční, česká, jako je Tereza, Eliška, Adéla či Anna. U chlapců pak vedl Jakub, Matyáš, Adam, Dominik či Lukáš. Nouze ale nebyla ani o celou řadu méně obvyklých jmen. Pro děvčátka to byla třeba Bermet, Ivelina, Kira, Layla, Meda či Renesmee. Pro chlapce zase Ali, Dorien, Lionel či Matt,“ prozrazuje Bc. Jarmila Starostová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk.

Prvním miminkem letošního roku se pak stal malý Martin, který přišel na svět 2. ledna, v 10 hodin a 41 minut. Jeho maminka přijela do Nemocnice Šternberk rodit z Rýmařova. Více než třicetikilometrová cesta, kterou letošní první rodička absolvovala, přitom není u nastávajících maminek v Nemocnici Šternberk nijak výjimečná. S oblibou zde totiž dojíždějí rodit maminky z Bruntálu, Vítkova, Mohelnice i Olomouce. A v minulém roce se našly dokonce i takové, které přijely do Nemocnice Šternberk rodit až z Prahy či Kladna.

Porodnice Nemocnice Šternberk nabízí budoucím maminkám samostatné uzavřené porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo či rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.  Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: