Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

V Nemocnici Šternberk zájemcům poradí, jak si správně mýt ruce

2.5.2017

Zájemci ze Šternberka a okolí mohou v pátek 5. května zavítat na zajímavou osvětovou akci pro dospělé i děti. Nemocnice Šternberk, člen skupiny AGEL, pořádá v rámci oslav Dne hygieny rukou vzdělávací akci pro širokou veřejnost, zaměřenou na mytí a dezinfekci rukou. V prostorách nemocnice budou zdravotníci zájemcům předvádět správné mytí rukou a také šířit osvětu ohledně rizika přenosu infekcí.

Cílem osvětové akce je připomenout široké veřejnosti nutnost hygieny rukou, předvést a vysvětlit správnou techniku mytí i objasnit, kdy je potřeba ruce umývat. Akce je přitom pojata výrazně prakticky – pro příchozí budou připravena stanoviště určená k mytí rukou a zdravotníci budou na mytí odborně dohlížet.

„Správným mytím rukou můžeme omezit nemocnost dětí i dospělých. Rozhodně přitom neplatí, že hygienu rukou by se měly učit jen děti. Drtivá většina dospělých si myje ruce nedostatečně a riziku nákazy se vystavuje úplně stejně jako děti. Důležitá je navíc nejen opravdu správná technika mytí, ale také frekvence mytí rukou,“ říká Mgr. Lenka Neumannová, hlavní sestra Nemocnice Šternberk, s tím, že hygienu rukou bychom měli vyžadovat nejen sami od sebe a svých dětí, ale například i od zdravotnického personálu, který s námi přichází do kontaktu.

Správná hygiena rukou může zamezit přenosu žloutenky nebo například infekčního průjmu, nevyjímaje každoročních cestovatelských průjmů typických pro pobyty na zahraničních dovolených. Typickými chorobami nemytých rukou jsou virová hepatitida typu A, chřipka, salmonelóza, rotavirové infekce či enterovirové infekce, které mohou mít mnohdy vážné následky. Prevence je přitom poměrně jednoduchá – mytí rukou. To je ale potřeba provádět správně a dostatečně často.

Zájemci o osvětu v hygieně rukou z řad dětí i dospělých mohou přicházet do Nemocnice Šternberk v pátek 5. května, a to buď od 8.00 do 10:30 hodin na centrální příjem chirurgie, nebo od 10:30 do 13.00 hodin do pavilonu interního oddělení. Akce je pro všechny zájemce zdarma.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: