Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Pacienti Nemocnice Šternberk o Vánoční atmosféru nepřijdou

20.12.2017

Pacienti Nemocnice Šternberk, člena skupiny AGEL, kteří nemohou trávit adventní či sváteční čas doma, o vánoční atmosféru nepřijdou. Zaměstnanci Nemocnice Šternberk pro ně jako každý rok připravili pestrý adventní program a výjimečnou atmosféru se během Štědrého dne pokusí pacientům přinést až k nemocničním lůžkům. Chybět proto nebudou koledy, dárky ani bramborový salát.

Prostory nemocnice již nyní zdobí vánoční dekorace, na chodbách se blýskají nazdobené stromečky a na všechny, kteří nebudou moci trávit svátky v kruhu rodiny, navíc čeká i tradiční večeře s rybou a salátem. Pacientů, kteří se o letošních Vánocích nedostanou domů, bude v Nemocnici Šternberk necelá stovka. Všichni z nich ale mohou v průběhu svátků využít neomezených návštěvních hodin kdykoliv během dne.

„Vánoční svátky jsou svátky kruhu rodiny, a byť se snažíme všem pacientům umožnit, aby byli na Štědrý den doma, někdy to zdravotní stav zkrátka nedovoluje. V rámci našich možností se jim pak alespoň snažíme zde v našich prostorách svátky připomenout, ať už dekoracemi, nebo třeba slavnostním menu,“ říká Mgr. Andrea Vacová, hlavní sestra Nemocnice Šternberk, s tím, že pacienty bez diety čeká na Štědrý den rybí filé a salát.

Kromě jídla a výzdoby navíc nemocnice myslela i na zábavný sváteční program, v jehož rámci nechyběl Mikuláš pro děti i seniory, nebo také předvánoční vystoupení žáků základní školy ve Šternberku, které shlédli pacienti LDN toto úterý. Školáci si pro pacienty připravili pásmo písniček, tanečků i koledování a dokonce i drobné dárečky pro dlouhodobě nemocné, kterými mile potěšili všechny přítomné.

Na dětském oddělení pro změnu až do Štědrého dne probíhá tvoření vánoční výzdoby i přáníček a o Štědrém dni vypukne i rozbalování dárečků a mlsání cukroví. V tento den navíc platí i mimořádné návštěvní hodiny, kdy rodiče mohou strávit s dětmi celý den a třeba si i oslavit Vánoce sami na pokoji, v rodinném kruhu a soukromí.

„Vánoce by neměly být o dárcích, ale právě o společně stráveném čase a rodinné pohodě. A byť jsou v tomto ohledu možnosti při hospitalizaci omezené, snažíme se každé rodině vyjít vstříc a umožnit našim malým pacientům prožít Vánoce co nejpříjemněji," říká Mgr. Andrea Vacová.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: