Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Speciální masáže novorozenců naučí maminky expertka v Nemocnici Šternberk

26.9.2018

Pomoci miminku při bolesti bříška či kolice naučí novopečené maminky v Nemocnici Šternberk expertka na kojenecké masáže. Jejích služeb budou moci zájemkyně využívat dvakrát v týdnu, a to bez ohledu na to, zda rodily ve šternberské porodnici. Terapie pomocí dotyků je přitom vhodná také pro uvolnění a zklidnění miminka při únavě.

„Doteky jsou pro lidské tělo, zejména pak pro novorozence a kojence, velmi důležité. Prostřednictvím doteků komunikuje rodič s dítětem, a navíc tak předává mozku mnoho neuronálních impulsů, které stimulují produkci hormonů. Ty pak následně vyvolávají dobré fyzické a emocionální pocity,“ vysvětlila MUDr. Renáta Klosová, primářka dětského oddělení Nemocnice Šternberk s tím, že maminky se během workshopu masáží seznámí také se základy Baby Handlingu, což je koordinační cvičení, které podporuje správný psychomotorický vývoj dítěte.

Novou službu zavádí nemocnice od měsíce září, pro hospitalizované maminky bezplatně. Přibližně 90minutový workshop se bude konat každé pondělí a pátek od 13:30 hodin na dětském oddělení.

„Maminky se na workshop mohou přihlásit vždy ten den dopoledne. Na workshopu si vyzkoušejí, jak miminkům masírovat bříško i nožičky. Pokud je to zaujme, mohou pak pokračovat v navazujícím čtyřtýdenním kurzu v Dětském klubu Eccáček ve Šternberku,“ vysvětlila lektorka MUDr. Michaela Cázerová, která je expertkou na kojenecké masáže mezinárodní asociace IAIM, lékařka ve specializační přípravě dětské psychiatrie, bloggerka a autorka několika e-booků, například „8 rad, jak IHNED utišit plačící miminko“.

Během takzvaných Baby masáží se bere ohled především na potřeby miminka. Pokud právě nemá na masírování náladu, anebo spí, maminky se masérské techniky mohou naučit na panence, která bude na workshopu k dispozici. Maminky se dozvědí také to, jaké jsou na masáž vhodné olejíčky, ale třeba i místo a čas v domácím prostředí.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: