Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Porodnice ve Šternberku hlásí za letošní srpen rekordních 102 dětí

6.9.2019

Už druhý rok za sebou je srpen nejplodnější měsíc v porodnici Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Mezi více než stovkou novorozenců jsou navíc dvoje dvojčátka, kterých letos v porodnici přivedli na svět už pět párů. V rámci srpna se narodilo více chlapců, nejčastěji se jmény Jan a Jakub, celkové prvenství však stále drží děvčata. Nejčastější srpnová dívčí jména jsou Eliška, Anna, Karolína a Jasmína. Mezi novorozenci lze najít i děvčátka Arianu, Adu, Medu, Xénii a chlapce Alexandrose, Frederika, Winfrieda či Rafaela.

Průměrně se v porodnici šternberské nemocnice narodí 85 dětí za měsíc, statistiky se však dlouhodobě pohybují nad průměrem. „Jsme rádi, že i letošní srpen je velmi nadprůměrný. Důležitější je pro nás však to, že nás vyhledává stále více rodiček i mimo spádový region, protože jdou za doporučením spokojených maminek,“ pochvaluje si MUDr. Marek Vaca, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk.

Novopečené maminky si nejvíce cení péče na míru. „Jsme malá, rodinná porodnice s individuálním přístupem, která se snaží vyjít rodičkám ve všem vstříc. Nabízíme maminkám po porodu příjemné a klidné prostředí, například v podobě deseti jednolůžkových pokojů, z nichž je šest s nadstandardním vybavením,“ popisuje MUDr. Marek Vaca s tím, že porodnice šternberské nemocnice je rovněž vyhlášená svou odborností. „Náš tým je dlouhodobě stabilní, máme erudované porodní asistentky i gynekology, kteří se mohou pochlubit výbornými výsledky, například nízkou perinatální úmrtností, proto k nám přijíždí rodičky z celého kraje i mimo něj,“ doplňuje MUDr. Vaca.

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Šternberk se o těhotné ženy stará nejen v době porodu, ale nabízí jim také oblíbené předporodní kurzy, či plavání pro těhotné ženy. Maminkám těsně po porodu nabízí také masáže miminek, které jsou vhodné například pro uvolnění a zklidnění miminka. Maminky se na lekci seznámí také se základy Baby Handlingu, což je koordinační cvičení, které podporuje správný psychomotorický vývoj dítěte.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: