Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Porodnice ve Šternberku hlásí za letošní srpen rekordních 102 dětí

6.9.2019

Už druhý rok za sebou je srpen nejplodnější měsíc v porodnici Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Mezi více než stovkou novorozenců jsou navíc dvoje dvojčátka, kterých letos v porodnici přivedli na svět už pět párů. V rámci srpna se narodilo více chlapců, nejčastěji se jmény Jan a Jakub, celkové prvenství však stále drží děvčata. Nejčastější srpnová dívčí jména jsou Eliška, Anna, Karolína a Jasmína. Mezi novorozenci lze najít i děvčátka Arianu, Adu, Medu, Xénii a chlapce Alexandrose, Frederika, Winfrieda či Rafaela.

Průměrně se v porodnici šternberské nemocnice narodí 85 dětí za měsíc, statistiky se však dlouhodobě pohybují nad průměrem. „Jsme rádi, že i letošní srpen je velmi nadprůměrný. Důležitější je pro nás však to, že nás vyhledává stále více rodiček i mimo spádový region, protože jdou za doporučením spokojených maminek,“ pochvaluje si MUDr. Marek Vaca, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk.

Novopečené maminky si nejvíce cení péče na míru. „Jsme malá, rodinná porodnice s individuálním přístupem, která se snaží vyjít rodičkám ve všem vstříc. Nabízíme maminkám po porodu příjemné a klidné prostředí, například v podobě deseti jednolůžkových pokojů, z nichž je šest s nadstandardním vybavením,“ popisuje MUDr. Marek Vaca s tím, že porodnice šternberské nemocnice je rovněž vyhlášená svou odborností. „Náš tým je dlouhodobě stabilní, máme erudované porodní asistentky i gynekology, kteří se mohou pochlubit výbornými výsledky, například nízkou perinatální úmrtností, proto k nám přijíždí rodičky z celého kraje i mimo něj,“ doplňuje MUDr. Vaca.

Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Šternberk se o těhotné ženy stará nejen v době porodu, ale nabízí jim také oblíbené předporodní kurzy, či plavání pro těhotné ženy. Maminkám těsně po porodu nabízí také masáže miminek, které jsou vhodné například pro uvolnění a zklidnění miminka. Maminky se na lekci seznámí také se základy Baby Handlingu, což je koordinační cvičení, které podporuje správný psychomotorický vývoj dítěte.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: