Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Pacienti v Nemocnici Šternberk o vánoční atmosféru nepřijdou

23.12.2019

Zdobení vánočních stromečků, vánoční výzdoba, zpívání koled a sledování pohádek zpestřuje pacientům v Nemocnici Šternberk, která patří do skupiny AGEL, vrcholící advent a blížící se Vánoce. Sváteční nálada vrcholí předáváním dárků a štědrovečerní večeří, kterou si letos vychutná více než 100 pacientů zůstávajících přes Vánoce v nemocnici.

Maximum pacientů se nemocnice snaží poslat na Vánoce domů, aby je strávili se svými blízkými. „Pacienti, kteří mohou odejít na propustku, stráví Vánoce doma. Bohužel u některých to jejich zdravotní stav nedovoluje, proto zůstávají na Štědrý den i vánoční svátky v nemocnici. V rámci našich možností se jim proto snažíme zde v našich prostorách svátky alespoň připomenout a vyjít jim vstříc, pokud mají nějaká přání. Během letošních Vánoc pečujeme o 30 pacientů léčebny dlouhodobě nemocných a zhruba 80 pacientů na akutních odděleních,“ říká Mgr. Andrea Vacová, hlavní sestra Nemocnice Šternberk.

Tradičně mívá téměř plný stav pacientů Léčebna dlouhodobě nemocných Nemocnice Šternberk. „ Na vánoční svátky máme většinou plně obsazené oddělení, jen 3 až 4 pacienti odchází na propustku domů. Celkem se postaráme o dvaatřicet pacientů. Jde zpravidla o pacienty v terminálním stavu onemocnění, pacienty s akutní infekcí a pacienty s dekompenzovaným chronickým onemocněním,“ uvádí Bc. Hana Pojarová, vrchní sestra Léčebny dlouhodobě nemocných Nemocnice Šternberk.

Po bohatém adventním programu čekají na pacienty ještě poslední nadílky, bohoslužby a nezapomíná se také na tradiční štědrovečerní večeři. „Bohoslužba se zpravidla koná těsně před Vánoci, letos to vyšlo na pátek 20. prosince a odsloužil ji duchovní Antonín Pechal. V pátek odpoledne obdrželi pacienti nadílku vánočních dárků od dobrovolníků. Na Štědrý den mají všichni pacienti Nemocnice Šternberk na večeři rybu připravenou dle dietních požadavků a dostávají k jídlu balíček s cukrovím,“ popisuje Bc. Hana Pojarová a věří, že všem pacientům připraví příjemné vánoční chvíle navzdory tomu, že pobývají v nemocnici.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: