Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Rozšířená nabídka péče v porodnici Nemocnice AGEL Šternberk

27.10.2023

Porodní sál Nemocnice AGEL Šternberk má nový porodní systém Multitrack, který rozšiřuje nabídku služeb porodnice a zajišťuje lepší komfort v průběhu porodu.

Multitrack, který je určen pro podporu rodiček během první doby porodní nabízí hned několik možností pro relaxaci v období mezi kontrakcemi a je tedy skvělou přípravou pro hladký porod.

,,Multitrack je u nás nainstalován od poloviny září a jedná se o mobilní zařízení, takže je možné s ním přejíždět z boxu na box,“ vysvětluje Radka Sedláčková, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení.

Spolu se závěsným zařízením poskytuje novinka v podobě Multitracku možnost polohování v průběhu první doby porodní a pomáhá tak s úlevou od porodních bolestí. ,,Naše porodní asistentky nastávajícím maminkám poradí, jak Multitrack používat, jaké jsou možnosti a také rády zapojí i partnera nebo doprovod rodičky, který jí může masírovat šíji, hladit záda...,“ rozvádí vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Radka Sedláčková.

Součástí systému je též porodnická stolička, rehabilitační míč, závěs (liána) a podnožník. Lze používat jako celek či jednotlivé části samostatně. Ženy tak mohou trávit i začátek druhé doby porodní, nacvičit tlačení a využívat pomůcek hlavně k uvolnění. Společně s přirozenou gravitací a díky svislé poloze tak přispěje k hladkému průběhu porodu.

,,Každá novinka, která usnadní porod je u nás vítaná. Některé maminky nový systém už vyzkoušely, jiné zatím jen okukují. Zatím je velmi oblíbená poloha vkleče "závěs na liáně“, kde se maximálně uvolní pánevní dno,“ uzavírá Radka Sedláčková, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení.

Kontakt: 

Ambulance porodního sálu Nemocnice AGEL Šternberk
Tel.: 587 800 383

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: