Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Vánoční přípravy v Nemocnici AGEL Šternberk

15.12.2023

V Nemocnici AGEL Šternberk se snaží hospitalizaci během svátků zpříjemnit pacientům i jejich blízkým. Na oddělení LDN v Nemocnici AGEL Šternberk se proto pacientům a jejich rodinám snaží vyjít v maximální míře vstříc a nabídnout jim více než jen léčbu - a to zejména během svátků.

„S ohledem na chod oddělení jsou po domluvě umožněny návštěvy i mimo doporučené návštěvní hodiny. Rodinným příslušníkům i blízkým osobám pacientů, které jsou určeny jako ty, jimž můžeme podávat informace o zdravotním stavu pacienta, podrobně vysvětlujeme nastalé zdravotní obtíže nemocného. Pro ostatní máme alespoň pozdrav a úsměv,“ uvádí MUDr. Soňa Kočířová, primářka Léčebny dlouhodobě nemocných.

Dvakrát do týdne nemocnici navštěvuje kaplan, se kterým je možné domluvit si i mimořádnou návštěvu, popř. návštěvu kněze. V Nemocnici AGEL Šternberk je také k dispozici sociální pracovnice, která může být nápomocna jak pacientům, tak příbuzným.

Období vánočních svátků bývá vnímáno citlivěji hlavně v oblasti času, a proto se oddělení LDN snaží pacientům i návštěvám nemocniční prostředí alespoň zkrášlit a zpříjemnit.

„Většinou už od počátku adventu máme na oddělení nazdobený vánoční stromeček, u kterého nám děti v průběhu adventu předvádí svou besídku. Úsměvy na tvářích tak pacientům vykouzlí zazpívané koledy, přednesené básničky a drobné dárečky, které děti samy vyrobily,“ říká MUDr. Soňa Kočířová, primářka Léčebny dlouhodobě nemocných.

Pokud to dietní opatření umožní, podává se pacientům na Štědrý den tradiční štědrovečerní večeře a v tento den nejsou omezeny ani návštěvy. Pacienti pak dostávají dárky nejen od svých blízkých, ale také tradičně i od NADACE AGEL.

„I když právě v tento čas nemůžete být se svými nejbližšími, ráda bych vám vzkázala, abyste neztráceli naději, protože i naděje nám dává sílu k uzdravení, není vždy vše ztraceno,“ udává MUDr. Soňa Kočířová, primářka Léčebny dlouhodobě nemocných.

„Za Nemocnici AGEL Šternberk by mě velice potěšilo, kdyby léčebna dlouhodobě nemocných nebyla vnímána negativně, protože toto oddělení slouží pacientům, kteří vyžadují nejen lékařskou péči, ale i tu ošetřovatelskou. Zdravotnický personál se snaží svým profesionálním přístupem odvrátit chmurné myšlenky, jež někdy naše pacienty tíží. Tak, prosím, mějme na paměti, že život nám byl dán, abychom ho žili a bojovali o něj,“ uzavírá MUDr. Lada Janušová, náměstkyně léčebné a preventivní péče Nemocnice AGEL Šternberk.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: