Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Dětské oddělení šternberské nemocnice plánuje restrukturalizaci. Zdejší porodnice bude nákladně modernizována

7.3.2024

Šternberk, 5. 3. 2024: Nový interní pavilon za více než 260 milionů korun, špičkové pracoviště magnetické rezonance, díky kterému se tisícům pacientů zkrátily čekací doby na vyšetření nebo nové ortopedické oddělení. Pacientům se dostává ambulantní péče rozšířená v oblastech onkologie, plicního lékařství, paliativy a dalších oborů. Nová koncepce rozvoje počítá se zavedením jednodenní chirurgie, novinek v rehabilitaci a nejblíže s modernizací porodnice a novorozeneckého oddělení.

Novorozenecké oddělení a vyhledávaná porodnice – tato pracoviště projdou modernizací a rozvojem.  „Porodnici budeme letos i rekonstruovat, aby maminky i jejich rodiny měly větší komfort. Od dubna plánujeme přestěhování novorozeneckého oddělení a oddělení šestinedělí do prostor stávajícího lůžkového dětského oddělení, aby následně mohla probíhat rekonstrukce a provoz obou pracovišť nebyl omezen. Již od dubna na novorozenecké oddělení navíc nastupuje nový tým specialistů,“ dodává místopředsedkyně představenstva společnosti AGEL Středomoravské nemocniční, Ing. Katarína Bučková, MBA.

Nemocnice v budoucnu plánuje navýšení lůžkové kapacity novorozeneckého oddělení a oddělení šestinedělí a vybudování zcela nových rodinných pokojů. „Dlouhodobě klademe důraz na nejmodernější trendy v péči o novorozence. Plánujeme zvýšení kvality a rozšíření spektra poskytované péče, připravujeme i projekt neinvazivní ventilace u novorozenců, ale také třeba ambulantní porody a máme i projekt na zbudování Výukového porodnického centra,“ vyjmenovává novinky Ing. Katarína Bučková.

V souvislosti s těmito projekty se plánuje změna struktury dětského oddělení. „Péči o dětské pacienty budeme do budoucna zajišťovat ambulantní formou ve šternberské nemocnici.  Bude zde zajištěna i dětská pohotovost (denně včetně víkendů do 22.00h), dětský stacionář, odborné ambulance a ambulance praktického lékaře pro děti a dorost. Pouze  lůžková péče bude dětem  poskytována v rámci ostatních nemocnic  v Olomouckém kraji. Vzhledem k tomu, že se takřka bez výjimky jedná o hospitalizace s doprovodem, rodiče se nemusí obávat odloučení od svých dětí,“ říká Ing. Katarína Bučková.

V plánu je posílení úseku péče o novorozence a ambulantní péče o dětské pacienty. Ambulance praktického lékaře pro děti a dorost ve šternberské nemocnici by průběžně mohla registrovat až několik stovek malých pacientů. To je pozitivní zpráva pro maminky, které v současné době těžce shánějí pediatry. Nyní jsou s těmito plány seznámeni zástupci samospráv na úrovni kraje a měst. Probíhají rovněž intenzivní jednání se zdravotními pojišťovnami.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: