Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Porodnice Nemocnice AGEL Šternberk hlásí za první půlrok 468 miminek

3.7.2024

Šternberk, 3. července 2024: Zdravotníci gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Šternberk pomohli v prvním pololetí letošního roku na svět 468 dětem. Chlapečci přicházeli na svět častěji, narodilo se jich 240. První půl rok byl také plný vzdělávacích aktivit. Nemocnice nabízí školení kardiopulmonální resuscitace novorozenců i kojenců pro rodiče a připravuje i další kurzy.

Jen za první půlrok letošního roku se v nemocnici narodilo 468 dětí. Chlapečci přicházeli na svět častěji, narodilo se jich 240. Holčiček bylo o 12 méně, celkem 228. Ve 2 případech to byla dokonce dvojčátka. Nejplodnějším měsícem byl květen, kdy se narodilo neuvěřitelných 86 dětí. Nejmenší miminko vážilo 1980 gramů a to největší 4700 gramů.

Eliška, Sofie a Štěpán jsou ta nejoblíbenější jména tohoto půlroku. Na druhém místě se pyšní Emma s Matyášem a na třetím Karolína, Viktorie a David. A mimo česká jména se objevily i méně tradiční varianty. Těmi nejzajímavějšími byly holčičky Vída, Tallulah, Adelheid a chlapečci Vajet, Regi i Orest.

Nemocnice AGEL Šternberk nabízí širokou škálu novinek na jejich novorozeneckém oddělení. „Máme zde zcela nový tým neonatologů, tedy lékařů zabývající se vývojem a léčbou novorozenců. Dále nabízíme nerušený dvouhodinový bonding s možností ošetření novorozence na hrudníku matky, vyšetření v přítomnosti rodičů nebo fototerapii na pokojích bez separace, uvádí staniční sestra novorozeneckého oddělení Bc. Martina Muchová. „Dále je zde k dispozici i laktační oddělení, možnost časné dimise, tedy časného propuštění ze zdravotnického zařízení, s návazností na novorozeneckou/laktační poradnu nebo kontrolní vyšetření sluchu v novorozenecké ambulanci, dodala Bc. Martina Muchová.

Nemocnice se ale soustředí i na školení. Zájemci zde mají možnost objednání do kurzů KPR (kardiopulmonální resuscitace) novorozence a kojence pro rodiče. V brzké době se plánuje další nový kurz, který je zatím pod názvem - Co dělat při…? Bude se soustředit na nejčastější problémy dětí v domácím prostředí - co dělat při horečce, bolesti břicha, pádu a dalších možných problémech.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: