Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Porodnice AGEL Šternberk se připojila ke Světovému týdnu kojení

2.8.2024

Šternberk, 2. srpna 2024: Nemocnice AGEL Šternberk se tradičně připojila ke Světovému týdnu kojení, který probíhá od 1. do 7. srpna 2024, protože podpora kojení je dlouhodobou prioritou porodnice. S kojením maminkám pomáhají zkušené laktační poradkyně, které jsou maminkám v případě potřeby plně k dispozici.

Jedním z nejdůležitějších momentů po porodu je první přisátí novorozence. Umožnit miminku, aby se co nejdříve přisálo, je zásadní pro zahájení kojení a vytvoření pevného citového pouta. Kontakt kůže na kůži podporuje uvolňování hormonů potřebných pro laktaci a pomáhá novorozencům rychleji se adaptovat na nové prostředí.

„Zakládáme si na tom, že děláme vše proto, aby kojení už od začátku probíhalo v pořádku a snažíme se minimalizovat nutnost dokrmovat miminka umělou výživou. Proto podporujeme těhotné ženy v možnosti od 36. týdne odstříkávat mlezivo. To se následně zamrazí a je připraveno pomoci mamince v případě nedostatku mateřského mléka na počátku kojení,“ vysvětluje MUDr. Lukáš Pospíšil, zástupce primářky novorozeneckého oddělení.

Tento postup je doporučován zejména ženám s plánovaným císařským řezem, těhotenským diabetem nebo v případě, že se očekává vysoká porodní váha dítěte. „Maminkám, které by měly o odstříkávání mleziva zájem, rádi poskytneme konzultaci a vše vysvětlíme,“ doplnila laktační poradkyně z Nemocnice AGEL Šternberk.

 

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: