Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Chirurgicko-traumatologické oddělení Nemocnice AGEL Šternberk obnovuje plánovanou operativu a chystá novinky pro své pacienty

7.6.2021

Nová posila chirurgicko-traumatologického oddělení, primář MUDr. Martin Novotný, MPH, chystá novinky a změny pro své pacienty. Se svým týmem zajišťuje zdravotní péči v oblasti traumatologie a ortopedie i v oblasti chirurgie se zaměřením na minimálně invazivní metody, především laparoskopické operativy.

Chirurgicko-traumatologické oddělení se pomalu vrací do starých kolejích. Kvůli koronavirové pandemii mohli lékaři vykonávat pouze akutní zákroky. Nyní stejně jako další oddělení šternberské nemocnice, obnovují plánovanou operativu. „Od 3. května 2021 se na chirurgicko-traumatologickém oddělení nenachází žádný covidový pacient. Uzavřením covid oddělení jsme mohli otevřít další jednotku pro chirurgické a traumatologické pacienty. Nyní jsme plně připravení poskytnout péči všem pacientům, kteří potřebují chirurgickou léčbu,“ říká primář chirurgicko-traumatologického oddělení MUDr. Martin Novotný, MPH a zároveň dodává, že pacienti, kterým byla operace odložená, a nebyli zatím kontaktováni, se můžou osobně nebo telefonicky obrátit na svého lékaře.

Za normálních okolností lékaři chirurgicko-traumatologického oddělení vykonají přes 2 000 operací ročně. Toto číslo ovšem nezahrnuje malé chirurgické výkony, např. sutury (šití) na ambulanci po poranění. V období, kdy se nemohla vykonávat plánovaná operativa se přibližně polovina pacientů nemohla dostat k operační léčbě. Proto primář oddělení vyzývá své pacienty, aby se nebáli a přišli si domluvit nový termín operace.

Lékaři chirurgicko-traumatologického oddělení využívají při léčbě pacienta moderní technologie a zaměřují se na minimálně invazivní metody. Díky tomu mohou zlepšit stav pacienta, zkrátit rekonvalescenci a výrazně snížit pooperační komplikace. V případě laparoskopických operací je velká výhoda po estetické stránce. Po operaci se rány rychlé hojí a zůstávají jenom malé jizvičky. „Využíváme také artroskopické miniinvazivní výkony u ortopedických pacientů. Z estetického, ale i zdravotního hlediska máme mnoho spokojených pacientů po operaci křečových žil. Používáme totiž unikátní metodu pomocí laseru, která je téměř bezbolestná, pacient má po operaci minimální omezení a navíc je operace bez doplatku,“ vysvětluje MUDr. Martin Novotný, MPH.

Kromě obnovy plánované operativy, chystá oddělení pro své pacienty také pár novinek. Jednou z nich je rozšíření spektra operativy v oblasti cévní chirurgie. „Ve spolupráci s dialyzačním oddělením připravujeme novinky pro pacienty, které budou včas zveřejněny na stránce nemocnice. Rozšiřujeme také spektrum ortopedických operací a výkonů. Máme k dispozici moderní artroskopickou věž a instrumenty. Na podzim se chystáme rozšířit spektrum operací a možnosti léčby ortopedických a traumatologických onemocnění ve spolupráci s našimi traumatology a ortopedy,“ popisuje plánované změny primář oddělení.

Primář MUDr. Martin Novotný, MPH do funkce nastoupil před pár měsíci, ale už teď si nemůže vynachválit svůj tým. „Máme zde výborný tým lidí, kteří vykonávají svou práci na nejvyšší profesionální úrovni. Každý z personálu, ať už lékař, sestřička, sanitář nebo instrumentářka dělají svou práci srdcem. Je to tu skvělé, přímo až rodinné prostředí. To bude taky důvod, pozitivních ohlasů pacientů, kteří jsou spokojení s péči a ve vícero případech nás vyhledávají také pacienti mimo

náš region. Je to skvělá vizitka nemocnice a celého personálu. Já bych rád navázal na osobnosti šternberské chirurgie, hlavně na moje předchůdce prim. MUDr. Ščudlu a prim. MUDr. Smetku. Oba stále svými zkušenostmi obohacují náš kolektiv, vzdělávají mladší kolegy a pomáhají pacientům. Věřím, že budeme pokračovat v dobrém trendu a s příchodem mladých a erudovaných lékařů udržíme vysokou laťku šternberské chirurgie,“ dodává závěrem primář MUDr. Martin Novotný, MPH.

Chirurgicko-traumatologické oddělení šternberské nemocnice disponuje 14 lůžky na chirurgickém a 14 lůžky na traumatologickém oddělení. K dispozici má také 5 JIP lůžek, které jsou v péči ARO oddělení. Pacientům jsou nabízeny také nadstandardní pokoje. S plánovaným rozvojem a rozšířením spektra operací a novinek, které plánuje oddělení zavést, se bude rozšiřovat i počet lůžek.  V provozu jsou také 3 ambulance, 2 poradny a urgentní i akutní ambulance s nepřetržitým provozem a 2 operační sály. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: