Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Během plodného půlroku se v nemocnici AGEL Šternberk narodilo 589 dětí. Pět maminek porodilo dvojčátka

2.7.2021

Šest plodných měsíců zaznamenala porodnice Nemocnice AGEL Šternberk. Od ledna do konce června pomohli zdravotníci na svět celkem 589 dětem. Nejplodnějším měsícem byl červen, naopak nejméně dětí přišlo na svět v únoru.

„Bartoloměj, Fabian, Kylián, Santiago, Anika, Evita, Hailey, Megan, Nia nebo Maya. To jsou netradiční jména, která dávali rodiče svým dětem ve šternberské nemocnici během prvního pololetí letošního roku. Z hlediska pohlaví dominovaly holčičky v počtu 304, novorozených chlapců pak bylo 285,“ sdělila vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Šternberk Radka Sedláčková.

„I přes občasný výběr exotických jmen, rodiče svým dětem vybrali také tradiční česká jména jako Sofie, Anna, Eliška, Adéla, Jan, Jakub, Martin, Mikuláš nebo Šimon,“ upřesnila Radka Sedláčková. Vrchní sestra dodala, že v prvním pololetí porodilo ve šternberské nemocnici pět maminek, které na svět přivedly dvojčátka. „Gynekologicko-porodnické a novorozenecké oddělení chystá v září Den otevřených dveří naší porodnice. Pro více informací doporučuji sledovat naše webové stránky a FB porodnice Šternberk,“ upozorňuje Radka Sedláčková.

Výborné porodnické výsledky, klidné příjemné prostředí a citlivý přístup mají v Nemocnici AGEL Šternberk dlouholetou tradici. Každoročně pomůžou zdravotníci na svět téměř tisícovce dětí z bližších či vzdálenějších míst Olomouckého kraje. Na porodním sále jsou vedeny porody od ukončeného 34. týdne těhotenství, k tlumení bolesti dle možností nabízí epidurální analgezii, inhalační analgezii a celou řadu alternativních metod. Naprostá většina plánovaných císařských řezů je dle přání rodičky provedena ve spinální anestezii, tj. v místním znecitlivění. Dle přání rodiček umožňuje porodnice přirozené, nemedikované porody s podporou poporodního bondingu. Titul „Baby friendly hospital“ získala šternberská porodnice již v roce 2001 a to jako 19. porodnice z tehdejších 120 českých porodnic.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: