Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice AGEL Šternberk zažila opravdový babyboom. V červenci se zde narodilo nejvíce dětí za posledních 20 let

9.8.2021

Zdravotníci šternberské porodnice během léta moc neodpočívají. V červenci se zde totiž narodilo celkem 131 dětí, což je nejvíce za posledních 20 let.

Ve šternberské porodnici měli opravdu co dělat. Nevídaný rekord všechny mile překvapil. „Některé dny se rodilo i 9 až 10 novorozenců za den, proto naše kapacity, co se týče postýlek pro novorozence, byly často naplněny. Naštěstí Nemocnice AGEL Prostějov a Nemocnice AGEL Jeseník byly natolik laskavé, že zapůjčily našemu novorozeneckému oddělení další postýlky v případě dalšího nárůstu,“ popisuje vrchní sestra gynekologicko-porodnické oddělení Radka Sedláčková a dodává, že velké díky patří všem našim zaměstnancům, protože tento náročný měsíc zvládli s úsměvem na tváři a obrovskou profesionalitou.

Počet 131 narozených dětí je opravdu vysoký, jelikož běžně se zde měsíčně narodí okolo 90 miminek. Babyboom ovšem porodnice nezažila výjimečně. „Za rok 2021 je to už 4 měsíc, kdy máme přes 100 porodů. Od začátku ledna do konce července jsme v porodnici odvedli 715 porodů,“ usmívá se Radka Sedláčková. Pět maminek porodilo dvojčátka. Mezi miminky panují netradiční jména jako Kylián, Fabian, Evita nebo Nia. Nad exotickými jmény, ale stále vedou klasické české jména jako Sofie, Anna, Eliška, Martin, Jakub nebo Jan.

Výborné porodnické výsledky, klidné příjemné prostředí a citlivý přístup mají v Nemocnici AGEL Šternberk dlouholetou tradici. Každoročně pomůžou zdravotníci na svět téměř tisícovce dětí z bližších či vzdálenějších míst Olomouckého kraje. Na porodním sále jsou vedeny porody od ukončeného 34. týdne těhotenství, k tlumení bolesti dle možností nabízí epidurální analgezii, inhalační analgezii a celou řadu alternativních metod. Naprostá většina plánovaných císařských řezů je dle přání rodičky provedena ve spinální anestezii, tj. v místním znecitlivění. Dle přání rodiček umožňuje porodnice přirozené, nemedikované porody s podporou poporodního bondingu. Titul „Baby friendly hospital“ získala šternberská porodnice již v roce 2001 a to jako 19. porodnice z tehdejších 120 českých porodnic.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: