Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice AGEL Šternberk zve nastávající maminky na Den otevřených dveří porodnice

14.9.2021

Prohlédnout si prostory porodnice, seznámit se s porodními asistentkami, zjistit základní informace ohledně porodu, ale také se na cokoliv zeptat, mohou nastávající maminky v Nemocnici AGEL Šternberk už v pátek 17. září. Nemocnice pořádá pro těhotné ženy a jejich doprovod Den otevřených dveří gynekologicko-porodnického oddělení, a to od 10 do 16 hodin.

„Při porodu hraje velkou roli psychika, a známé prostředí většinu lidí uklidní. Proto jsme rádi, že můžeme na našem oddělení po čase znovu přivítat nastávající maminky, ukázat jim jak to u nás vypadá, a seznámit je s tím, co je pravděpodobně čeká, pokud se rozhodnou rodit v naší porodnici,“ říká primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Šternberk MUDr. Marek Vaca.

V rámci Dne otevřených dveří gynekologicko-porodnického oddělení budou moci rodičky navštívit konkrétně gynekologickou ambulanci, porodní sály, oddělení šestinedělí i novorozenecké oddělení. Od zkušených porodních asistentek se pak během prohlídky dozví základní informace a pokyny ohledně vhodné doby k příjezdu do porodnice, skladby výbavičky do porodnice, standardních i nových služeb porodnice či průběhu porodu.

„Účast na Dni otevřených dveří určitě doporučuji všem ženám, které porod u nás plánují či zvažují, a to zejména pokud jsou prvorodičky. V rámci akce se budou moci seznámit s naším personálem a především se osobně zeptat na cokoliv, co je zajímá,“ zve primář Vaca.

V porodnici Nemocnice AGEL Šternberk přijde každoročně na svět více než tisícovka dětí z celého Olomoucka a zájem rodiček stále roste. Například v měsíci červenci se zde narodilo nejvíce dětí za posledních dvacet let – konkrétně 131 dětí.

Na porodním sále Nemocnice AGEL Šternberk jsou vedeny porody od ukončeného 34. týdne těhotenství, k tlumení bolesti je dle možností nabízena epidurální analgezie, inhalační analgezie a celá řada alternativních metod. Oddělení disponuje 20 lůžky, z toho 6 nadstandardními pokoji. Porodnice je držitelem titulu „Baby friendly hospital“, a to už od roku 2001.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: