Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice AGEL Šternberk má za sebou 1000 porodů

27.10.2021

V úterý 26. října v 6:16 vykouklo na svět v porodnici šternberské nemocnice letošní 1006 miminko. Jednalo se o letošní tisící porod. Maminka rodila podruhé a porod byl velmi rychlý.

Holčička Mariana C. po narození měřila 50 centimetrů a vážila 3160 gramů, oznámila Radka Sedláčková, vrchní sestra gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice AGEL Šternberk a dodává, že maminka za jubilejní porod dostala od šternberské nemocnice pozornost pro sebe i miminko.

„Takového čísla porodů jsme obvykle dosahovali až na konci roku. Je vidět, že zájem o naši porodnici stále stoupá, což nás velmi těší. Jsme malá, rodinná porodnice, která se snaží vyjít rodičkám vstříc. Mimo individuálního přístupu při porodu nabízíme maminkám po porodu příjemné a klidné prostředí, například v podobě deseti jednolůžkových pokojů, z nichž je šest s nadstandardním vybavením. Náš tým je dlouhodobě stabilní, máme erudované porodní asistentky i gynekology, kteří se mohou pochlubit dobrými výsledky. O hlavní reklamu porodnice se pak starají samotné rodičky, které porodnici doporučují svým kamarádkám a známým,“ říká MUDr. Marek Vaca, primář gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice AGEL Šternberk

V Nemocnici AGEL Šternberk každoročně pomůžou zdravotníci na svět víc jak tisícovce dětí z bližších či vzdálenějších míst Olomouckého kraje. Na porodním sále jsou vedeny porody od ukončeného 34. týdne těhotenství, k tlumení bolesti dle možností nabízí epidurální analgezii, inhalační analgezii a celou řadu alternativních metod. Naprostá většina plánovaných císařských řezů je dle přání rodičky provedena ve spinální anestezii, tj. v místním znecitlivění. Dle přání rodiček umožňuje porodnice přirozené, nemedikované porody s podporou poporodního bondingu, snažíme se o individuální přístup k potřebám novorozenců a maminek. Titul „Baby friendly hospital“ získala šternberská porodnice již v roce 2001 a to jako 19. porodnice z tehdejších 120 českých porodnic.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: