Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice AGEL Šternberk má nové přístroje za více než 21 milionů korun

11.1.2022

Nové moderní CT, skiagrafický přístroj i mobilní rentgen pořídila do své výbavy Nemocnice AGEL Šternberk, a to s cílem nabídnout svým pacientům co nejmodernější diagnostické možnosti. Revoluční CT v hodnotě téměř 13 milionů korun bylo přitom vůbec prvním přístrojem této úrovně, které bylo v Česku instalováno.

Finančně nejvýznamnější je investice do nového CT přístroje Canon Aquilion Lightning SP, jehož hodnota je téměř 13 milionů korun. Nový CT přístroj s rekonstrukcí až 50 snímků za sekundu umožní vyšetření pacienta v kratším reálném čase. Navíc je vybaven programem, který potlačuje artefakty a umožňuje získat ostrý a kvalitní obraz vyšetřované oblasti, což výrazně zlepšuje kvalitu skenů. Vzhledem k vysoké nosnosti stolu až 300 kilogramů navíc umožňuje vyšetření i výrazně obézních pacientů.

„Tento přístroj vyniká 80 řadami detektorů, virtuálně 160. Je vybavený umělou inteligencí a doplněn serverem se třemi diagnostickými stanicemi, které svým softwarovým vybavením nabízejí široké možnosti post processingového zpracování. Přístroj je navíc vybaven i programem pro snížení radiační zátěže pacienta low dose,“ vysvětluje MUDr. Jindřiška Judasová, primářka radiodiagnostického oddělení Nemocnice AGEL Šternberk s tím, že ve své kategorii byl přístroj s tímto vybavením instalován jako první v Česku právě v Nemocnici AGEL Šternberk.

„Nové CT nám umožní zvýšit kvalitu angiografických vyšetření, prováděných na našem pracovišti. Zatím provádíme plicní a břišní angiografická vyšetření, a angiografické vyšetření mozku. Výhledově máme v plánu provádět angiografická vyšetření končetin,“ dodává primářka.

V roce 2021 byly na oddělení nainstalovány dva nové stacionární skiagrafické přístroje f. SIEMENS typové řady Ysio Max, které nahradily staré, dosluhující. Jeden v ceně téměř za 6 milionů je v nemocnici čerstvou novinkou. Jeho hlavní výhodou je plná automatizace při centrování vyšetřované oblasti a s tím související urychlení celého vyšetření. Oba přístroje jsou s přímou digitalizací. „Nové rentgeny využíváme k vyšetření dospělých i dětských pacientů z naší nemocnice, ale i ambulantních pacientů ze širokého okolí. Ročně je to okolo 25 tisíc skiagrafických vyšetření,“ prozrazuje MUDr. Judasová

Poslední novinkou je pak mobilní rentgen MOBILETT Elara Max rovněž od f. SIEMENS v ceně 2,25 milionu korun, který je určen k vyšetřování imobilních pacientů přímo u lůžka. „Jde o novou zobrazovací modalitu, která v nemocnici dosud chyběla. Přístroj využíváme k vyšetření pacientů na ARO a JIP, v současné době hlavně ke snímkování covidových pacientů v těžkém stavu, hospitalizovaných na ARO,“ uzavírá MUDr. Judasová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: