Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice AGEL Šternberk bude mít špičkové pracoviště magnetické rezonance. Realizace investice za desítky milionů korun je v plném proudu

19.1.2022

V areálu Nemocnice AGEL Šternberk probíhá výstavba nového pracoviště magnetické rezonance. Rekonstrukce pavilonu H přinese nejen zkvalitnění služeb pacientům, ale také nové prostory. Nemocnice investovala do svého vybavení už v loňském roce, kdy pořídila nové přístroje za více než 21 milionů korun.

Stavební práce na novém pracovišti magnetické rezonance odstartovaly na konci loňského října a týkají se stávajícího pavilonu H. Vzhledem k tomu, že se jedná o rekonstrukci téměř celé budovy, je její konec naplánován na přelom října a listopadu 2022.

Obyvatelé Šternberka a blízkého okolí budou moci služeb pracoviště využívat od dubna roku 2023, na který je také plánováno slavnostní otevření pracoviště magnetické rezonance. „Přestože stavební práce skončí letos na podzim, budeme potřebovat nějaký čas na instalaci nového přístroje a dalšího vybavení,“ vysvětluje hlavní správce Nemocnice AGEL Šternberk Ing. Pavel Špunar a dodává, že cena samotného přístroje magnetické rezonance se pohybuje v řádech desítek milionů korun. Cena stavebních prací se vyšplhá k částce 35 milionů korun a jedná se o investici Olomouckého kraje.

Stavební práce nijak neomezují návštěvníky a pacienty nemocnice. Před rekonstrukcí byly v budově H prostory prádelny a dílna údržby. Naopak po dokončení všech prací, pocítí pacienti zlepšení služeb, jelikož v budově vznikne také nové občerstvení pro pacienty a jejich návštěvy. Ve spodní části budovy bude také nové technické zázemí pro údržbu. „Je pravdou, že v přední části rekonstruované budovy je nyní lékárna, ale ta jako jediná nebude stavebními pracemi dotčena. Pacienti se nemusí obávat žádných změn a omezení,“ potvrzuje správce nemocnice.

Špičkové pracoviště magnetické rezonance bude v Nemocnici AGEL Šternberk novinkou. „Věřím, že nové pracoviště ocení zejména pacienti z blízkého okolí, kteří už nebudou muset zdlouhavě cestovat za vysoce speciálním vyšetřením do jiných zdravotnických zařízení. Odpadne také delší čekací doba k vyšetření,“ říká Ing. Pavel Špunar. Nemocnice v loňském roce pořídila také nový CT přístroj, ale výhoda magnetické rezonance spočívá ve vyšší schopnosti rozlišení složek měkkých tkání bez přítomnosti rentgenového záření.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: