Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Miminka ve šternberské nemocnici hlídají nové monitory dechu

4.10.2022

Nemocnice AGEL Šternberk má nově k dispozici 13 monitorů dechu, které dostala darem od Nadace Křižovatka. Důležitou zdravotnickou pomůckou je v nemocnici vybavena každá postýlka nejen na novorozeneckém oddělení a zároveň si rodiče mohou monitor dechu i vypůjčit při odchodu s miminkem domů.

Dar v podobě třinácti monitorů dechu v hodnotě převyšující 30 000 korun převzal za šternberskou nemocnici před pár dny MUDr. Štěpán Malec, primář dětského oddělení. Tyto přístroje hlídají nejen zástavu dechu, ale také apnoe pauzy (bezdeší), a jakékoliv nepravidelnosti dechu děťátka. V případě potíží okamžitě spustí alarm, aby přivolal pomoc dospělého, který může včas poskytnout dítěti první pomoc.

,,Ještě jednou moc děkuji. V naší porodnici již několik let právě díky projektu „Maminko, dýchám“ máme monitorem dechu vybavenou každou postýlku na novorozeneckém a JIP oddělení. Každý rodič pak má možnost si vypůjčit monitor dechu na půl roku až rok, když odchází z našeho novorozeneckého oddělení se svým dítětem domů. Je to velká zásluha Nadace Křižovatka a sponzorů, kterým moc děkujeme,” Bc. Eva Kolářová, vrchní sestra dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice AGEL Šternberk.

„V rámci projektu „Maminko, dýchám“ získáváme finanční podporu na nákup monitorů dechu do 70 nemocnic v celé ČR. Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost. Díky laskavé podpoře sponzorů a dárců pomáháme zajistit průběžnou obnovu přístrojů na dětských a novorozeneckých odděleních,” popsala Mgr. Štěpánka Pokorníková, ředitelka Nadace Křižovatka.

Cílem a smyslem projektu „Maminko, dýchám“ je vybavit monitorem dechu každou postýlku pro miminko na porodnických, novorozeneckých a JIP odděleních nemocnic v České republice. Dále pak umožnit rodičům vypůjčení monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým dítětem domů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: