Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Nemocnice AGEL Šternberk zve nastávající maminky na Den otevřených dveří porodnice

3.11.2022

Rok se s rokem sešel, a je tady znovu podzimní Den otevřených dveří porodnice Nemocnice AGEL Šternberk. I tentokrát si zájemci budou moci prohlédnout prostory porodnice, seznámit se s porodními asistentkami, zjistit základní informace ohledně porodu, ale také se na cokoliv zeptat. Akce proběhne v pátek 11. listopadu od 9 do 15 hodin a vstup na ni je bezplatný.

„Současným trendem je maximální informovanost maminek, a k ní patří určitě i osobní poznávání prostor porodnice. Rádi proto těmto rodičkám, ale i jejich doprovodu – ať už jsou to partneři, kamarádky nebo budoucí babičky, nabízíme možnost navštívit nás, v klidné atmosféře si popovídat a třeba se i dozvědět užitečné informace o přípravě na porod nebo o porodu samotném. Jakmile totiž maminky přijíždějí v pokročilejší fázi porodu, mnohdy už nebývá na delší rozhovory prostor,“ říká MUDr. Tomáš Látal, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Šternberk.

V rámci Dne otevřených dveří gynekologicko-porodnického oddělení budou moci rodičky navštívit konkrétně gynekologickou ambulanci, porodní sály, oddělení šestinedělí i novorozenecké oddělení. Od zkušených porodních asistentek se pak během prohlídky dozví základní informace a pokyny ohledně vhodné doby k příjezdu do porodnice, skladby výbavičky do porodnice, standardních i nových služeb porodnice či průběhu porodu.

„Den otevřených dveří je skvělou příležitostí pro všechny ženy, které porod u nás plánují či zvažují, a to zejména pokud jsou prvorodičky. Osobní návštěvou poznají prostředí i personál a především se osobně budou moci zeptat na cokoliv, co je zajímá. V jejich velký den pak budou moci přijet do známého prostředí a informované, což je rozhodně pro psychiku příznivější situace,“ zve primář Látal.

V porodnici Nemocnice AGEL Šternberk přijde každoročně na svět více než tisícovka dětí z celého Olomoucka a zájem rodiček stále roste. Jen v prvním pololetí letošního roku se zde narodilo 591 dětí, což je meziročně o 7 více. Nejplodnějším měsícem byl červen, kdy se narodilo 126 dětí, naopak nejméně dětí přišlo na svět v únoru, kdy jich bylo 89. „V souladu s trendem v celé České republice jsme také úspěšní i ve snižování počtu císařských řezů, kde jsme aktuálně na 22 procentech,“ dodává primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Tomáš Látal.

Na porodním sále Nemocnice AGEL Šternberk jsou vedeny porody od ukončeného 34. týdne těhotenství, k tlumení bolesti je dle možností nabízena epidurální analgezie, inhalační analgezie a celá řada alternativních metod. Oddělení disponuje 20 lůžky, z toho 6 nadstandardními pokoji. Porodnice je držitelem titulu „Baby friendly hospital“, a to už od roku 2001.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: