Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

V listopadu se uskutečnil v Nemocnici AGEL Šternberk tisící porod letošního roku

5.12.2022

Pořádně živo bylo během listopadu v porodnici Nemocnice AGEL Šternberk. Na svět zde přišlo téměř 80 dětí a jeden z porodů měl v letošním roce pořadové číslo 1000.

Maxmilián. Takové jméno dostal chlapeček narozený mamince při 1000. porodu v sobotu 19. listopadu. Malý jubilant přišel na svět s mírami 2 570 gramů a 50 centimetrů. „Rodičům chlapečka přišlo pogratulovat jak vedení nemocnice, tak i vedení oddělení porodnice a novorozenců, kteří přenesli krásné dárečky,” sdělila vrchní sestra Radka Sedláčková.

Obvykle porodnice takového čísla porodů dosahovala až ke konci roku, ale poslední dva roky se tak stalo již o několik týdnů dříve. „Velice nás těší stoupající zájem o narození miminka v naší porodnici. Rodiče zřejmě oceňují, že jsme malá porodnice s individuálním přístupem, vždy se snažíme rodičkám vyjít vstříc. Máme zde příjemné a klidné prostředí, ve kterém pracuje stabilní a erudovaný tým,” říká MUDr. Tomáš Látal, primář gynekologicko–porodnického oddělení Nemocnice AGEL Šternberk.

Kromě jubilanta Maximiliánka se narodilo v listopadu ve šternberské nemocnice dalších 75 dětí, kdy dominovali chlapci v počtu 44. Novorozenci dostávali nejčastěji jména Eliška a Viktorie, u kluků pak David a Samuel. Nejhektičtější dny v jedenáctém měsíci letošního roku zdravotníci na porodním zažili hned v jeho počátku, neboť 2. a 4. listopadu přišlo na svět shodně 7 dětí.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: