Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

K výměnám kloubů v Nemocnici AGEL Šternberk slouží nové vrtačky

2.2.2023

Pacienti, kteří čekají na částečnou či totální výměnu kloubu, se mohou v Nemocnici AGEL Šternberk těšit z nejmodernějšího vybavení. Nemocnice má k dispozici nové ortopedické vrtačky v hodnotě téměř milionu korun, které jsou jedny z nejmodernějších na trhu, nabízejí snadnou manipulovatelnost i vysoký výkon.

„Nové vrtačky značky de Souttre Medical, serie Orthodrive, jsou kvalitativně jedny z nejlepších. Mají sílu, jsou na aku baterie, kombinovatelné s pilami řady Traumadrive pro zlomeniny a menší výkony, plně resterilizovatelné, a především se s nimi velmi dobře pracuje,“ shrnuje hlavní výhody nového vybavení MUDr. Martin Kubica, MBA, primář ortopedie Nemocnice AGEL Šternberk.

Významným pozitivem jsou pak i široké možnosti servisu či náhradních dílů, včetně možnosti zapůjčení náhradního vybavení po dobu servisu. „Díky tomu není nijak ohrožena možnost činnosti zdravotníků a pacienti se mohou spolehnout na dohodnuté termíny zákroků,“ dodává primář.

Nové moderní vrtačky přitom představují jedno z prvních vybavení, které nemocnice zakoupila přímo pro účely nově vzniklého ortopedického oddělení. „Toto vybavení bylo nezbytné ke kvalitnímu fungování ortopedie, zejména pak k provádění endoprotéz. Vrtačky a pily, které aktuálně využívá traumatologické oddělení, jsou pro velké kostní operace současné ortopedie již nedostačující,“ vysvětluje primář Kubica s tím, že ročně by nové vybavení mohlo využít až 400 pacientů s obtížemi kloubů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: