Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Onkologická péče je teď na Šternbersku dostupnější díky nové ambulanci

16.2.2023

Novou onkologickou ambulanci otevřela Nemocnice AGEL Šternberk v těchto dnech v prostorách „staré interny“ v pavilonu F. Pracoviště vzniklo ve spolupráci s novojičínským Komplexním onkologickým centrem a ulehčí život tisícům těžce nemocných lidí, kteří museli dosud dojíždět ke specialistům do krajského města. Onkologická ambulance je aktuálně pacientům k dispozici jednou týdně, a to ve čtvrtek.

Nová ambulance poskytne péči nově diagnostikovaným onkologickým pacientům i lidem, kteří se s nádorovým onemocněním již léčí. „Nově diagnostikované pacienty k nám odesílají nejčastěji přímo specialisté, kteří diagnózu u pacienta stanoví, nebo jejich praktičtí lékaři. Samozřejmě se na nás mohou obracet také sami pacienti,“ uvádí vedoucí lékařka Onkologické ambulance MUDr. Michaela Hrouzková, Ph.D.

Kromě komplexní konziliární činnosti zajišťuje ambulance také předpis a aplikaci hormonální léčby, pravidelné kontroly v průběhu či po ukončení onkologické terapie, provoz mamologické poradny pro ženy se zvýšeným rizikem karcinomu prsu či možnost preventivních onkologických prohlídek. V ambulanci je dále soustředěno Centrum péče o žilní vstupy a postupně bude v plném spektru nasmlouvána také paliativní péče, která je v regionu vysoce potřebná. „Zpřístupnění kvalitní onkologické péče je pro nás prioritou. Bude-li to potřeba, zajistíme do budoucna ve spolupráci s novojičínskými kolegy další rozšíření ordinačních dnů,“ sdělila ředitelka šternberské nemocnice Ing. Katarína Bučková, MBA.

Nové pracoviště vzniklo díky těsné spolupráci šternberské nemocnice s Komplexním onkologickým centrem (KOC) Nemocnice AGEL Nový Jičín. Pacienti zde mají proto k dispozici veškeré výhody, které léčba nádorového onemocnění v komplexním centru poskytuje. „Komplexní onkologická centra mají k dispozici týmy odborníků, kteří se specializují na konkrétní onkologická onemocnění a současně veškeré diagnostické a terapeutické modality pro léčbu nádorových onemocnění. V případě léčby pacientů mimo tato centra vždy jednoznačně doporučujeme minimálně konzultaci v KOC v rámci multidisciplinárních týmů konkrétního případu, a pokud je to možné, tak další léčba může probíhat na spádovém pracovišti,“ upřesňuje přednosta novojičínského Komplexního onkologického centra doc. MUDr. David Vrána, Ph.D.

Komplexní onkologické centrum Nemocnice AGEL Nový Jičín je jedním ze dvou Komplexních onkologických center v Moravskoslezském kraji a zabývá se léčbou všech typů solidních nádorů i léčbou hematoonkologických onemocnění u dospělých. Pacientům je zde poskytována komplexní onkologická péče zahrnující kvalitní diagnostiku i léčbu klasickými chirurgickými přístupy, ale i minimálně invazivními (např. robotická chirurgie systémem DaVinci Xi). Součástí léčebných postupů je rovněž

chemoterapie, hormonální léčba, biologická léčba (imunoterapie), zevní radioterapie, brachyterapie a intraoperační radioterapie, paliativní péče, léčba podpůrná a symptomatická, včetně léčby bolesti a dispenzarizace pacienta. V rámci klinických studií je využívána i léčba nově vyvíjenými léky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: