Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 587 800 111
+420 725 663 504
+420 725 663 554

O nemocnici

Maminky ve šternberské porodnici mají nově k dispozici rautovou stravu ve dne i v noci

6.4.2023

Žádné přesné časy jídla ani strava podle omezeného jídelníčku – to jsou novinky, které si v rámci stravování mohou nově vychutnávat maminky v porodnici Nemocnice AGEL Šternberk. Nemocnice zavedla na oddělení šestinedělí volné rautové stravování, v rámci kterého si novopečené maminky mohou kdykoliv vybrat z pestré nabídky potravin cokoliv, na co mají chuť.

„Novopečené maminky mohou mít specifické chutě nebo i větší potřebu jídla s ohledem na nastartování laktace. A zároveň mívají často i specifické požadavky ohledně načasování jídel, které chtějí přizpůsobit režimu miminka. Rozhodli jsme se jim proto dát více možností i volnosti a přiblížit tak pobyt v nemocnici zase malinko blíže domácímu prostředí,“ popisuje Bc. Nikola Krmelová, DiS., staniční sestra oddělení šestinedělí Nemocnice AGEL Šternberk, s tím, že rautovou stravu mají v chladničce na oddělení maminky k dispozici nepřetržitě během celého dne.

Součástí rautové nabídky pro maminky jsou například ovocné jogurty, kefírová mléka, mléčné řezy, šunka, plátkový sýr, med, marmeláda, máslo, rajčata a ovocné šťávy. „Dopoledne od 9:30 do 11 hodin je navíc maminkám k dispozici košík s doplňkovou svačinkou, kde mohou najít sušenky, ovocné nápoje, oplatky, přesnídávky, kukuřičné chleby, polomáčené rýžové chleby nebo různé instantní kaše,“ doplňuje staniční sestra.

Novinku v porodnici zatím mohly využít první rodičky a ohlasy jsou ryze pozitivní. „Rekonvalescence po porodu, kojení a péče o miminko vyžaduje mnoho energie, a tak si maminky shodně pochvalují, že mají vždy dostupné svačinky ještě nad rámec standartní stravy, aby tuto energii mohly kdykoliv doplnit,“ uzavírá Radka Sedláčková, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice AGEL Šternberk, s tím, že za tento benefit maminky nic nedoplácejí.

Porodnice Nemocnice AGEL Šternberk nabízí klidné prostředí a citlivý přístup k rodičkám, kterých do této nemocnice každoročně přijíždí okolo tisícovky. Nastávající maminky mohou volit epidurální analgezii, inhalační analgezii i celou řadu alternativních metod, přirozené nemedikované porody s podporou poporodního bondingu, ale i programované porody – indukce. Nemocnice je nositelem titulu „Baby friendly hospital“, podporuje kojení a maminkám nabízí i možnost maximálně komfortního pobytu v nadstandardních pokojích, kterých je na oddělení šestinedělí celkem 6.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: